De Ziua Mondială a Pâinii şi Ziua Alimentaţiei

Tendinţele în panificaţie şi patiserie au fost discutate la Facultatea de Inginerie Alimentară a USV

Facultatea de Inginerie Alimentară (FIA) din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a organizat, luni, un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Alimentaţiei şi Zilei Mondiale a Pâinii.

În acest an, organizatorii i-au avut ca invitaţi pe reprezentaţii companiei Zeelandia România, ai Centrului de Economie Montană CEMONT Vatra Dornei şi ai Fancy Pan Suceava. Alături de cadrele didactice şi studenţii facultăţii, la eveniment au participat elevi din clasele a XII-a de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, coordonaţi de prof. Andrieş Andreea Claudia, prof. Somîtcă Alina şi prof. Reindl Alexandra.

Diniciu Denisia, manager de marketing din cadrul companiei Zeelandia România, le-a stârnit curiozitatea participanţilor cu trendurile din panificaţie şi patiserie de la nivel mondial şi naţional şi a invitat studenţii să fie creativi şi să se implice în activităţile promovate de către companie.

Centrul de Economie Montană CE-MONT Vatra Dornei a fost reprezentat de cercetător Mădălina Iuga-Ungureanu, absolvent FIA, care a prezentat principalele direcţii de cercetare ale centrului, axate pe produsele montane şi valorificarea potenţialului zonei montane.

Victoria Hudiţ, masterandă în cadrul FIA, şi soţul ei, Dan Hudiţ, le-au povestit studenţilor despre drumul de la idee la Fancy Pan, o mică afacere în domeniul panificaţiei artizanale, precum şi micile secrete care stau în spatele unei pâini cu maia de calitate.

În încheierea evenimentului, prof. univ. dr. ing. Mircea Oroian, decanul Facultăţii de Inginerie Alimentară, le-a transmis participanţilor că, pentru români, pâinea reprezintă unul din cele mai consumate produse alimentare, iar perspectivele de dezvoltare de noi sortimente sunt corelate cu imaginaţia inginerului şi cerinţele consumatorului final.

Ziua Alimentaţiei coincide cu Ziua Mondială a Pâinii (World Bread Day). Anul acesta se împlinesc 22 ani de când Uniunea Internaţională a Brutarilor (UIB) a hotărât ca ziua dedicată alimentaţiei să coincidă cu ziua în care pâinea să fie ridicată la rang înalt. Ziua Mondială a Pâinii este sărbătorită anual în aproximativ 30 de ţări de pe toate continentele, printre care şi România. În plus, începând cu anul 2012, pe 16 octombrie, în România se sărbătoreşte Ziua Naţională a Asociaţiei Specialiştilor din Industria Alimentară. (C.P.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI