La Fălticeni

Workshop cu tema „Metoda FloorPlay”

Workshop-ul cu tema „Metoda FloorPlay – evaluare şi intervenţie psihopedagogică timpurie pentru copiii cu probleme de dezvoltare” s-a desfăşurat vineri, 13 octombrie, la Grădiniţa Specială Fălticeni. La activitate au participat 60 specialişti în domeniu, cadre didactice, părinţi ai preşcolarilor. Workshop-ul s-a desfăşurat în parteneriat cu Fundaţia „Ancora Salvării”, cu care Grădiniţa Specială Fălticeni are încheiat un protocol de colaborare.

Metoda „Floorplay” descrie o abordare bazată pe joc utilizată în programele de dezvoltare şi intervenţie în copilăria timpurie. Aceasta implică încorporarea jocului şi a mişcării pe podea ca metodă de suport şi de îmbunătăţire a dezvoltării copiilor de vârstă mică, în special a celor cu întârzieri sau tulburări de dezvoltare. Ca strategie de intervenţie timpurie metoda „FloorPlay” vizează obiective precum: stimulare senzorială şi explorare, dezvoltare motorie, stimulare vizuală şi auditivă, interacţiune socială, dezvoltarea limbajului, dezvoltarea cognitivă, echilibru şi coordonare, adaptabilitate pentru diverse abilităţi, implicarea părinţilor.

A avut loc totodată şi prezentarea cărţii „FloorPlay – Un manual practic”. Metoda a fost prezentată de specialistele din Olanda în domeniul psihologiei şi psihoterapiei Inge Jose Smelik, preşedinta Fundaţiei „Ancora Salvării”, Claudine Dietz, cercetător şi autoarea cărţii „FloorPlay”, Sara van den Lugt, psiholog clinician.

„Mulţumim tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestei activităţi şi celor care au participat alături de noi la această frumoasă şi benefică întâlnire. Pentru două ore emoţionante am fost ca o mare familie care îşi armonizează şi canalizează eforturile pentru a le oferi copiilor timp de calitate şi iubire necondiţionată, «hrana» de care au nevoie pentru a se dezvolta armonios. Sperăm într-o colaborare îndelungată cu Fundaţia «Ancora Salvării» şi cu specialiştii în domeniu” ne-a transmis directorul Grădiniţei Speciale Fălticeni, prof. psihopedagog Gabriela Lupaşcu. (A.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI