Uniunea Polonezilor din România mulţumeşte Ambasadei Republicii Polone şi statului polon pentru sprijinul pe care îl oferă poporului român în lupta cu pandemia

Situaţia pandemiei în România este alarmantă. Deşi în această iarnă, comparativ cu cea precedentă, vaccinurile sunt accesibile tuturor, Europa este singura regiune a lumii care raportează o creştere a numărului de cazuri noi de Covid-19 la nivel global, după cum a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Din păcate, România se află pe lista roşie a ţărilor cu risc ridicat de infectare. De aceea mai multe ţări ale UE, printre care şi Polonia şi-au oferit sprijinul în lupta cu pandemia.

Uniunea Polonezilor din România prezintă salutul său şi mulţumeşte Ambasadei Republicii Polone şi statului polon pentru sprijinul pe care îl oferă poporului român în lupta cu pandemia.

O echipă medicală de peste 40 de medici şi asistenţi din Polonia a venit, joi, 28 octombrie, să ofere ajutor şi să se alăture doctorilor şi asistenţilor români în lupta împotriva Covid-19.

Ajutorul statului polon vine ca răspuns al Uniunii Europene la cererea de asistenţă a României pentru a trata numărul mare de pacienţi afectaţi de Covid-19, prin intermediul Mecanismului de protecţie civilă.

Polonia şi-a arătat sprijinul şi prin oferirea a 50 de concentratoare de oxigen, 150 de piese pentru concentratoare de oxigen, 55 piese de cardiomonitoare, 50 de piese de respiratoare, 3 piese de aparate de dezinfectare şi 1000 de piese de pulsoximetri care toate au fost deja livrate în România.

Doar împreună putem învinge pandemia. Orice ajutor este bine venit în speranţa că totul va reveni la normal în cel mai scurt timp. Multă sănătate tuturor!

GHERVAZEN LONGHER,

Uniunea Polonezilor din România

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI