La Fălticeni

115 ani de existenţă ai Serviciului de Ambulanţă sărbătoriţi prin sunet de sirenă şi steaguri fluturate

Miercuri, 28 iulie, angajaţii Serviciilor Publice Ambulanţă au sărbătorit 115 ani de existenţă, 28 iulie fiind data la care, în 1906, a apărut prima „Salvare” din Bucureşti, din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici. Din 13 martie 2015 a intrat în vigoare, Legea nr. 22/2015, prin care se stabileşte ca ziua de 28 iulie sa fie Ziua Naţională a Ambulanţei din România, în semn de recunoaştere a rolului ambulanţei în salvarea de vieţi omeneşti.

Cu prilejul Zilei Naţionale a Ambulanţei, miercuri, 28 iulie 2021, trei ambulanţe de la Staţia de Ambulanţă Fălticeni, din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, împreună cu un medic, asistente şi ambulanţieri şi-au făcut prezenţa în zona centrală a municipiului, iar, timp de un minut au folosit sistemele acustice şi luminoase. Una dintre opriri a fost şi în faţa sediului Primăriei Municipiului Fălticeni.

Aceştia au fost felicitaţi de administraţia locală pentru activitatea pe care o desfăşoară în folosul cetăţenilor din Fălticeni şi din localităţile arondate, ca adevăraţi profesionişti, care de 115 ani, cu multă implicare, dăruire şi dragoste pentru oameni luptă zilnic alături de ceilalţi salvatori din cadrul sistemului integrat de urgenţă din România, în scopul nobil de a salva vieţi.

„Cu prilejul împlinirii a 115 ani de existenţă a Ambulanţei din România, vă mulţumesc în numele administraţiei locale şi al cetăţenilor municipiului Fălticeni, pentru dăruirea şi responsabilitatea cu care vă desfăşuraţi activitatea în folosul comunităţii, fiind aproape de cei care trec prin situaţii critice.

Rolul Ambulanţei este tot mai vizibil şi a devenit esenţial în funcţionarea sistemului medical. Efortul depus în ultimii doi ani, în contextul pandemiei, v-au consacrat dreptul de a purta titlul de «erou» fără echivoc, fără modestie. Mulţumim pentru ceea ce faceţi!

Din partea administraţiei locale, vă asigurăm de tot sprijinul, vom fi cu tot ceea ce putem alături de dumneavoastră şi dorim să vă ferească Dumnezeu de necazurile cu care vă confruntaţi zilnic, dumneavoastră, familiile dumneavoastră” se arată în mesajul transmis de primarul municipiului Fălticeni, prof. Gheorghe Cătălin Coman.

Înainte de a ajunge la Primărie, personalul de la Staţia de Ambulanţă Fălticeni a păstrat un moment de reculegere în memoria colegilor trecuţi la cele veşnice şi au fost la familia unui coleg, decedat la vârsta de 49 de ani în urma unui infarct, pentru a oferi un tort şi baloane nepoţelului celui dispărut, un băieţel în vârstă de 2 ani.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI