Germania cere pregătirea pentru război până în 2029

Ministrul Apărării, Boris Pistorius, a declarat ieri că Berlinul trebuie să îşi consolideze forţele armate germane pentru a fi pregătită din punct de vedere operaţional înainte de sfârşitul deceniului, relatează Deutsche Welle.

Pistorius a reiterat şi posibilitatea ca o anumită formă de serviciu militar să fie necesară după ce invazia la scară largă a Rusiei în Ucraina a generat îngrijorări cu privire la viitoarea securitate a Europei.

„Trebuie să fim pregătiţi pentru război până în 2029”, a declarat ministrul Apărării în timpul unei sesiuni de întrebări în camera inferioară a Parlamentului german.

„Trebuie să asigurăm descurajarea pentru a împiedica să se ajungă la ce este mai rău”, a spus el, adăugând că finanţele, materialele şi personalul sunt esenţiale pentru acest obiectiv.

„Într-o situaţie de urgenţă, avem nevoie de femei şi bărbaţi tineri şi puternici care să poată apăra această ţară”, a afirmat acesta, potrivit Deutsche Welle.

Pistorius a mai spus că, din acest motiv, crede că este necesară o „nouă formă de serviciu militar”, care „nu poate fi complet lipsită de obligaţii”.

Germania a suspendat serviciul militar obligatoriu în 2011. Aproximativ jumătate dintre cetăţenii germani sunt în favoarea reintroducerii acestuia, potrivit unui sondaj realizat în martie de institutul de cercetare Forsa.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI