Schimbare la faţă a centrului Sucevei

 > „Tot ceea ce însemnă blocuri din jurul Casei de Cultură, din careul Pieţei 22 Decembrie, se va reabilita cu costuri zero pentru locuitorii zonei” declară viceprimarul Lucian Harşovschi

Ieri, Primăria Municipiului Suceava a semnat contractul pentru renovarea energetică a clădirilor rezidenţiale multifamiliale din zona centrală a reşedinţei de judeţ.

Anunţul a fost făcut de viceprimarul Lucian Harşovschi, care a arătat că este vorba despre prima licitaţie finalizată, la Asociaţia de proprietari nr. 3, respectiv cea vizând lotul I al programului.

Câştigătoarea competiţiei este firma suceveană Test Prima, cu subcontractant Serval Solutions, termenul de implementare a proiectului fiind de 12 luni.

Vor fi supuse intervenţiilor blocurile nr. 4 hotel, nr. 1 A de pe strada Dimitrie Onciu, nr. 1 B de pe strada Nicolae Bălcescu şi blocul C de pe strada Nicolae Bălcescu.

Beneficiarii sunt 150 de suceveni din 78 de apartamente din zona centrală a Sucevei, lucrările presupunând, în principal, izolare exterioară, înlocuirea tâmplăriei, renovarea subsolului şi reabilitarea acoperişului.

„Vorbim despre centrul municipiului şi ne interesează schimbarea feţei acestuia” a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Valoarea totală a proiectului este de 10,89 de milioane de lei, printre altele acesta incluzând modernizarea instalaţiei de încălzire; modernizarea instalaţiilor de iluminat; refacerea zonelor de acces în imobile sau a trotuarelor perimetrale; montarea unui sistem de generare de energie electrică folosind panouri fotovoltaice.

Adjunctul şefului executivului sucevean a precizat că în curs sunt şi procedurile de licitaţie pentru cel de-al doilea lot de blocuri, de la Asociaţia Centru, incluzând blocurile nr. 6 cu scările A, B şi C, nr. 1 A şi nr. 2 B de pe strada Vasile Alecsandri.

„În maxim 20 de zile vom avea un câştigător şi vom semna şi acest contract, în aşa fel încât tot ceea ce însemnă blocuri din jurul Casei de Cultură, din careul Pieţei 22 Decembrie, să fie reabilitate cu costuri zero pentru locuitorii zonei” a evidenţiat Lucian Harşovschi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI