Primăria Suceava începe procedurile pentru ruta alternativă între cartierele Iţcani şi Burdujeni

CL Suceava urmează să adopte în şedinţa din această săptămână un proiect de hotărâre privind demararea procedurilor legale de elaborare a studiului de fezabilitate şi a devizului general aferent obiectivului de investiţii „Rută alternativă între cartierele Iţcani şi Burdujeni”.

Potrivit iniţiatorilor, Ion Lungu şi Lucian Harşovschi, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de trafic din zona Pieţei angro de legume şi fructe se propune realizarea unei rute alternative care să poată face legătura dintre cartierul Iţcani şi Burdujeni, respectiv o legătură din zona pasajului din Calea Unirii spre strada Triajului, strada Platoului, continuare pe strada Plaiului cu descărcare în strada Grigore Alexandru Ghica şi finalizare în limita de proiect propus – Strada Gării, cu o reconfigurare a intersecţiei străzilor Cernăuţi, Gării, Aurel Vlaicu şi Grigore Alexandru Ghica.

„Soluţia pentru a rezolva aglomeraţia traficului greu de pe strada Traian Vuia, în momentul finalizării rutei alternative Suceava – Botoşani şi descongestionarea traficului din zona Bazar, este de a realiza o rută de preluare a traficului greu în principal din zona Iţcani spre cartierul Burdujeni” se arată în referatul de aprobare. Totodată, se menţionează că realizarea drumului de legătură dintre cele două cartiere ale municipiului Suceava şi asigurarea fluidizării traficului pentru zona comercială Carrefour şi Piaţa angro de pe strada Triajului, va avea în vedere utilizarea întregului potenţial rutier existent cu identificarea soluţiilor de asigurare a unor suprafeţe cât mai generoase pentru un trafic rutier în condiţii de siguranţă.

Serviciul de specialitate menţionează că traseul propus are o lungime estimată la 2.650 m.

Pentru preluarea traficului greu din zona Iţcani pentru aprovizionarea Pieţei angro de legume şi fructe se va evita tranzitarea zonei Traian Vuia şi se va descongestiona traficul din zona Bazar.

Pentru asigurarea terenului pentru amenajarea rutei alternative Iţcani – Burdujeni este necesară a se analiza oportunitatea şi necesitatea unor exproprieri de terenuri cu scopul realizării unui obiectiv de interes public, se mai arată în raportul serviciului de specialitate. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI