Un tânăr din Pătrăuţi a fost reţinut după o urmărire spectaculoasă şi după focuri de avertisment

> El a ignorat semnalele poliţiştilor şi a fugit pe drumuri secundare

 Un tânăr de 21 de ani din localitatea Pătrăuţi a fost identificat şi reţinut de către poliţiştii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava după o urmărire spectaculoasă pe DN 2.

…S-a întâmplat la data de 19 noiembrie a.c., poliţiştii încercând să oprească atunci autoturismul condus de tânărul respectiv. Aflăm că, în ciuda semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie, şoferul nu numai că nu s-a oprit, dar a şi accelerat, fugind pe varianta de ocolire a municipiului Suceava. Urmărirea s-a desfăşurat pe o distanţă de aproximativ 2 km, iar, într-un moment de răscruce, şoferul a virat brusc spre un drum neclasificat, continuându-şi fuga. Într-un efort de a scăpa de poliţişti, el a abandonat maşina şi a fugit pe jos spre o zonă împădurită.

„În ciuda avertismentelor sonore ale poliţiei, tânărul a refuzat să se oprească şi a fost necesară intervenţia fizică a poliţiştilor. Unul dintre agenţi a fost chiar nevoit să efectueze patru focuri de avertisment în plan vertical pentru a-l determina să se oprească, iar în cele din urmă, acesta a fost prins.”

Verificările ulterioare au relevat că autoturismul implicat nu era înmatriculat, iar numerele aparţineau altui vehicul. În cadrul percheziţiei efectuate la domiciliul şoferului, au fost ridicate bunuri şi obiecte de interes pentru anchetă; astfel s-a constatat că tânărul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie.

În urma acestor informaţii, organele de cercetare penală au emis un mandat de reţinere pentru bărbatul de 21 de ani, cercetat pentru „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Bărbatul a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava, iar dosarul penal privind acest caz este în curs de desfăşurare. „Poliţiştii fac un apel către toţi participanţii la trafic să respecte legea pentru a evita pericolele şi consecinţele legale” ni s-a precizat. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI