Început de an şcolar francofon la Suceava

Alianţa Franceză din Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul de Reuşită Universitară al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Primăria Suceava şi Asociaţia Club Sportiv Academia de Sport, organizează, în perioada 5-24 septembrie, a treia ediţie a evenimentului „La Rentrée francophone a Suceava/Începutul de an școlar francofon la Suceava”.

În cadrul acestei manifestări dedicate demarării activităţilor francofone şi cursurilor de limba franceză din cadrul Alianţei Franceze din Suceava vor fi organizate mai multe activităţi destinate elevilor şi profesorilor de limba franceză aflaţi în pragul unui nou an şcolar.

Evenimentul a demarat marţi, 5 septembrie, când elevii clasei a V-a intensiv franceză de la CN „Petru Rareş” au avut ocazia să descopere Alianţa Franceză din Suceava şi o parte din echipa acestei instituţii în cadrul activităţii „Le français sur scene” coordonată de prof. Irina Melisch.

„La Rentrée francophone a Suceava” a continuat în zilele de 15 ţi 16 septembrie cu un stagiu de formare dedicat profesorilor de limba franceză, care va cuprinde două ateliere interactive: un atelier centrat pe competenţa plurilingvă şi interculturală în predarea limbii franceze propus de formatorul internaţional conf. univ. Silvia Guţu, co-ordonatoarea Centrului Universitar Francofon din Chişinău, Republica Moldova şi un atelier cu aplicaţii practice referitoare la utilizarea radioului la ora de limbă franceză coordonat de doamna profesoară Gabriela Mangîr de la Colegiul Naţional „A.T. Laurian” din Botoşani.

În deschiderea stagiului vor interveni Romain Chrétien, directorul naţional de cursuri şi certificări de la Institutul Francez din România şi directoarea Alianţei Franceze din Suceava, lector univ. dr. Mariana Şovea, cu prezentări pe tema principalelor proiecte şi evenimente francofone din perioada următoare precum şi a ofertei de cursuri şi certificări propuse de Alianţa Franceză elevilor şi profesorilor suceveni.

„La Rentrée francophone a Suceava” se va încheia cu participarea la Crosul Sucevei ediţia a VIII-a, organizat de clubul ASC Academia de Sport Suceava cu sprijinul Primăriei Suceava, activitate care se înscrie în proiectele destinate sportului pe care Alianţa Franceză îşi propune să le promoveze.

Evenimentul „La Rentrée francophone a Suceava” ediţia a treia este dedicat profesorilor de limba franceză, elevilor şi studenţilor, care vor sărbători astfel, într-un mod creativ şi interactiv, începerea unui nou an de studii francofone. (N.B.) 

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI