„Simfonii de Toamnă” 2023 la Suceava

> Un regal de muzică clasică şi un repertoriu cu lucrări de largă popularitate prezentat de orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti

Clubul Rotary Suceava – Bucovina a anunţat ieri că va organiza vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 19:00, a X-a ediţie a evenimentului cultural „Simfonii de Toamnă”.

Aflăm că de data aceasta, pe scenă vor urca artiştii orchestrei Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti cu un repertoriu care cuprinde lucrări de largă popularitate. Sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie şi a maestrului de cor Eduard Dinu, operele şi canţonetele vor fi interpretate de artişti instrumentişti şi de artişti ai Corului Filarmonicii. „La întâlnirea cu publicul sucevean vor veni cu drag soprana Maria Miron-Sîrbu, contratenorul Cezar Ouatu şi baritonul Iordache Basalic.”

În prima parte a spectacolului, vor performa pe scena „Simfoniilor” soprana Mădălina Stan acompaniată de pianista Liana Mareş. Mădălina Stan, originară din Piteşti, a concertat pe scena Festivalului Internaţional „George Enescu” de la Bucureşti şi în Festivalul „Classics for Pleasure” de la Sibiu, care are ca scop promovarea României în domeniul artistic, muzical şi cultural.

Concertul va avea loc pe Esplanada Casei de Cultură a Sucevei.

Accesul în zona amenajată cu scaune se va face pe bază de invitaţie şi va fi posibil începând cu ora 17:45.

Organizarea acestei ediţii aniversare a proiectului „Simfonii de Toamnă” este posibilă datorită partenerilor care s-au alăturat în eveniment an de an şi pentru care avem toată recunoştinţa.

Reamintim că cele 9 ediţii anterioare ale proiectului au adus pe scenă artişti consacraţi de la Filarmonica din Botoşani, Opera Naţională Română din Iaşi, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău şi Filarmonica „George Enescu” din Iaşi.

„Aşteptăm cu nerăbdare întâlnirea cu publicul nostru drag, din nou, în atmosfera «Simfoniilor» din centrul oraşului. Suntem la a X-a ediţie şi, ca la orice număr rotund, va fi un prilej de mare emoţie să transmitem că am ajuns aici pentru că, la fiecare ediţie, publicul ne-a oferit încredere, energie şi a continuat să susţină proiectul. Mulţumim pentru susţinere, Suceava!” au transmis Elena ibu, preşedinte 2023-2024 al Rotary Club Suceava – Bucovina, şi managerul de proiect, Dan Ioan Cuşnir. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI