Deputatul Ioan Balan cere ministrului Transporturilor să aloce de urgenţă fonduri pentru repararea drumurilor din judeţul Suceava afectate de traficul greu de mărfuri din Ucraina

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a transmis ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, o interpelare legată de măsurile pe care ministerul le va lua pentru a reabilita drumurile din judeţul Suceava afectate de traficul greu de mărfuri din Ucraina.

„România a susţinut şi continuă să susţină atât populaţia refugiată din Ucraina, cât şi transporturile comerciale realizate pe cale terestră de către operatorii economici din statul vecin. Mai mult decât atât, retragerea agresorului rus din acordul privind cerealele, a determinat o intensificare a transportului rutier de mare tonaj pe drumurile naţionale din ţara noastră, în special pe cele din nordul ţării, unele porţiuni din covorul asfaltic fiind afectate de acest trafic intens” a precizat deputatul sucevean.

Totodată, Ioan Balan spune că deja preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat identificarea de fonduri în vederea realizării de reparaţii urgente şi pentru consolidarea drumurilor şi podurilor care fac legătura cu punctele de frontieră dintre România şi Ucraina.

În aceste condiţii, ştiind că Guvernul se află sub presiunea unor constrângeri bugetare importante şi luând în considerare deschiderea Comisiei Europene pentru a susţine coridoarele de transport care să faciliteze exporturile din Ucraina, Ioan Balan cere ministrului să răspundă dacă are în vedere să solicite Comisiei Europene alocarea de fonduri nerambursabile pentru realizarea de lucrări de reparaţii, în regim de urgenţă, la nivelul drumurilor naţionale/judeţene şi chiar a drumurilor din interiorul localităţilor afectate de traficul greu de mărfuri din Ucraina.

Balan îi solicită ministrului să precizeze ce alocări financiare a solicitat Comisiei şi care sunt drumurile care vor beneficia de lucrări de reparaţii.

„Vă rog să precizaţi ce fonduri aferente lucrărilor de reparaţii pot fi alocate de la bugetul CNAIR în ultima parte a anului 2023 pentru efectuarea de lucrări de reparaţii la nivelul drumurilor şi podurilor care fac legătura cu punctele de frontieră dintre România şi Ucraina şi dacă veţi solicita o suplimentare a acestora, cu ocazia rectificării bugetare” a mai cerut Ioan Balan. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI