Sensibilitatea şi mărinimia unui tânăr inginer

Chiar dacă mai rar, dar există şi în ziua de azi oameni plini de sensibilitate, care, indiferent unde s-ar afla, nu uită de unde au plecat. Vatra părintească, oamenii simpli din satul copilăriei, stăpâniţi de o filozofie curată şi plină de înţelepciune, anii plini de greutăţi ai tinereţii îi fac să fie cu inima deschisă şi sufletul îndreptat spre fapte pline de sensibilitate. Am cunoscut, recent, un consătean de-al meu, mult mai tânăr decât mine, inginer de profesie, care, din dragoste şi respect pentru consătenii săi, a hotărât să acorde, din propriile venituri, o bursă de merit, unui copil din comuna sa natală, Zvoriştea.

Domnul inginer Constantin Stoica este, de loc, din satul Stânca, dar s-a consultat cu directorul Şcolii Gimnaziale Zvoriştea, domnul profesor Ioan Gelu Tomescu, care, la rândul său, s-a sfătuit cu mai mulţi profesori şi au ajuns la concluzia că această bursă să fie acordată unei eleve din clasa a VII-a, Irina Narcisa Logic, care, realmente, are nevoie de sprijin material pentru a putea să-şi continue studiile. Bursa de merit instituită de dl ing. Stoica poartă numele regretatului profesor de limba română Liviu Prorocu, care a slujit, cu înalt profesionalism, învăţământul desfăşurat în comuna Zvoriştea. Şi nu numai aici.

Recent, dl ing. Stoica, stabilit în municipiul Iaşi, s-a întâlnit cu elevii şcolii amintite, cărora le-a spus, printre altele, că foarte mulţi copii ar merita câte o asemenea bursă, pentru ca drumul lor în viaţă să fie mai uşor. Pentru acest lucru, ideal ar fi ca, la nivel de comună, să se înfiinţeze o asociaţie non-profit, care să atragă sponsori, cu ajutorul cărora să se poată finanţa mai multe burse destinate elevilor cu merite deosebite la învăţătură.

Cu modestia care-l caracterizează, dl ing. Stoica ne spune să nu-i scoatem în evidenţă numele. Ceea ce n-am putut să facem. Şi asta pentru că gestul domniei sale, faptul că nu a uitat de unde a plecat spune mult, iar oameni de acest fel, din nefericire sunt tot mai rari.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI