Sfârşit de iarnă, bun-venit primăvară!

Sfârşit de iarnă, bun-venit primăvară!Am aruncat o ultimă privire iernii şi am descoperit câteva frumoase activităţi, pe care le-am desfăşurat în februarie. Dintre acestea menţionăm: ziua ZICI – am sărbătorit cititul cu voce tare, în faţa unui grup. În lume această zi se numeşte Read Aloud Day. La noi este Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI).

Elevii de la cercurile noastre s-au bucurat să practice lectura şi să petreacă timp de calitate. Nu departe, pe 15 din Făurar a fost Ziua Naţională a Lecturii, ce a avut drept motto în acest an „Citim zi de zi” (#citimZideZi). Am acordat timp rând pe rând atâtor frumoase sărbători ce se cereau celebrate: Ziua Constantin Brâncuşi, Ziua Internaţională a Cărţii Dăruite, Ziua Mondială a Limbii, Ziua Spunerii Basmelor… Ne-am declarat îndrăgosţiţi de frumos, muzică, poezie, fotografii, visare pe 14, iar, de Dragobete, inimile noastre au bătut în mod tradiţional, româneşte.

Martie am declarat-o luna Sărbătoare, luna darurilor, în care am zâmbit primăvăratic şi verde asemenea naturii. Daruri şi mărţişoare ne-au făcut să vibrăm, flori multicolore şi înmiresmate ne-au umplut sufletul, pentru că „Înc-odată, iar şi iară / a iubi e primăvară”.

În Mart-Iubire ne iubim mamele! „Mama este începutul tuturor începuturilor”, cum atât de cald o spune poetul, cele în care dăinuiesc toate simţămintele, emoţiile, visurile, speranţele.

Ne-am privit cu duioşie mamele în fotografiile de altădată la activitatea Hub educaţional: Poveşti în Fotografii şi am pornit Hai hui prin librarii, în cadrul proiectului derulat în săptămâna „Şcoala Altfel”, în baza parteneriatului dintre cercurile Cenaclu literar/ Teatru şi Foto Cineclub. Tema aleasă şi-a propus să dezvolte copiilor dorinţa de a intra în librării şi de a căuta printre rafturi titluri de cărţi adecvate vârstei lor.

Apoi am păşit în Povestea de Primăvară de la Palat, spectacolul în care şi-au dat mâna magia, bucuria, emoţia în cel mai sinestezic anotimp.

Numai bine să ne fie la toţi şi să purtăm în suflete o nouă primăvară! (Prof. ALINA ŞANDRU, prof. MIHAELA BUCULEI, Palatul Copiilor Suceava)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: