Sfârşit de iarnă, bun-venit primăvară!

Sfârşit de iarnă, bun-venit primăvară!Am aruncat o ultimă privire iernii şi am descoperit câteva frumoase activităţi, pe care le-am desfăşurat în februarie. Dintre acestea menţionăm: ziua ZICI – am sărbătorit cititul cu voce tare, în faţa unui grup. În lume această zi se numeşte Read Aloud Day. La noi este Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI).

Elevii de la cercurile noastre s-au bucurat să practice lectura şi să petreacă timp de calitate. Nu departe, pe 15 din Făurar a fost Ziua Naţională a Lecturii, ce a avut drept motto în acest an „Citim zi de zi” (#citimZideZi). Am acordat timp rând pe rând atâtor frumoase sărbători ce se cereau celebrate: Ziua Constantin Brâncuşi, Ziua Internaţională a Cărţii Dăruite, Ziua Mondială a Limbii, Ziua Spunerii Basmelor… Ne-am declarat îndrăgosţiţi de frumos, muzică, poezie, fotografii, visare pe 14, iar, de Dragobete, inimile noastre au bătut în mod tradiţional, româneşte.

Martie am declarat-o luna Sărbătoare, luna darurilor, în care am zâmbit primăvăratic şi verde asemenea naturii. Daruri şi mărţişoare ne-au făcut să vibrăm, flori multicolore şi înmiresmate ne-au umplut sufletul, pentru că „Înc-odată, iar şi iară / a iubi e primăvară”.

În Mart-Iubire ne iubim mamele! „Mama este începutul tuturor începuturilor”, cum atât de cald o spune poetul, cele în care dăinuiesc toate simţămintele, emoţiile, visurile, speranţele.

Ne-am privit cu duioşie mamele în fotografiile de altădată la activitatea Hub educaţional: Poveşti în Fotografii şi am pornit Hai hui prin librarii, în cadrul proiectului derulat în săptămâna „Şcoala Altfel”, în baza parteneriatului dintre cercurile Cenaclu literar/ Teatru şi Foto Cineclub. Tema aleasă şi-a propus să dezvolte copiilor dorinţa de a intra în librării şi de a căuta printre rafturi titluri de cărţi adecvate vârstei lor.

Apoi am păşit în Povestea de Primăvară de la Palat, spectacolul în care şi-au dat mâna magia, bucuria, emoţia în cel mai sinestezic anotimp.

Numai bine să ne fie la toţi şi să purtăm în suflete o nouă primăvară! (Prof. ALINA ŞANDRU, prof. MIHAELA BUCULEI, Palatul Copiilor Suceava)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI