> Sucevenii au obţinut un total 65 de medalii
În weekendul trecut, în Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din Botoşani, s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Qwan Ki Do, thao quyen – tehnică individuală şi thao quyen sincron, pentru copii şi juniori. Manifestarea a fost organizată de Departamentul Qwan Ki Do din cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale (FRAM), sub egida Ministerului Sportului, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Arte Marţiale Botoşani, Clubul Sportiv Dao Botoşani şi Clubul Sportiv Sinh Dau Botoşani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoşani şi a Direcţiei Judeţene pentru Sport Botoşani. La competiţie au luat startul 753 de sportivi de la 28 de cluburi din România.
Clubul sportiv „He Pai” Suceava a participat la întreceri cu 112 sportivi, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 15 ani.
La finalul competiţiei, sportivii de la clubul „He Pai” Suceava au obţinut un total 65 de medalii, din care 10 de aur, 19 de argint şi 36 de bronz.
„La această ediţie, clubul nostru s-a remarcat în primul rând prin numărul record de participanţi, astfel din cei peste 700 de sportivi, 112 au fost ai noştri. De remarcat este şi faptul că am avut 39 de sportivi la prima participare, din care 25 au urcat pe podium. Sunt cifre care arată că există continuitate şi că, deşi cei mai vechi sportivi cu rezultate bune trec, rând pe rând, la categoriile de juniori şi apoi la seniori, vin alţii din urmă la fel de serioşi şi dornici de performanţă.
A fost prima competiţie la nivel naţional în care probele tehnice, thao quyen, s-au desfăşurat separat de probele de luptă, fapt care explică, pe de o parte, numărul foarte mare de participanţi, iar pe de altă parte nivelul tehnic ridicat raportat la ediţia din anul trecut.
Suntem mândri de rezultatele obţinute şi aşteptăm cu nerăbdare următoarele competiţii. În acelaşi timp, trebuie să rămânem echilibraţi şi să nu uităm că arta marţială nu este doar un sport care se practică câţiva ani şi atât. Arta marţială este o cale, nu uşoară, pe care cu cât mergi mai mult, cu atât beneficiile sunt mai mari. Practica artelor marţiale aduce o contribuţie esenţială în dezvoltarea fizică, intelectuală şi emoţională a copiilor şi, ca orice formă de educaţie, durează toată viaţa”, a declarat Vo Su Ovidiu Zegrea.
Comentarii