USV anunţă un program unic în Europa, de masterat în domeniul rezilienţei în educaţie 

> Acesta este dezvoltat în cadrul unui consorţiu universitar european cu adresabilitate la nivel global

 Începând cu anul academic 2023 – 2024, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava va deschide o nouă oportunitate de formare, prin programe de masterat, adresată candidaţilor din întreaga lume, anunţă USV.

În cadrul programului Erasmus Mundus, candidaţii se pot înscrie la concursul de admitere pentru programul de studii de masterat Erasmus Mundus Joint Master in Resilience in Educational Contexts – EMJM Flourish, un program unic, dezvoltat în cadrul unui consorţiu universitar european cu adresabilitate la nivel global.

Erasmus Mundus Joint Masters (EMJM) reprezintă programe de studii de nivel avansat, integrat, oferite de către un parteneriat internaţional format din instituţii de învăţământ superior. Flourish este un astfel de program, care propune o abordare inovativă, cu scopul de a oferi posibilitatea absolvenţilor din domeniile educaţiei, psihologiei, ştiinţelor sociale, educatorilor şi practicienilor de a dezvolta contexte care să promoveze rezilienţa, pentru a-i abilita pe copii şi tineri cu resursele şi competenţele necesare de a face faţă în mod eficient provocărilor din propriul traseu educaţional şi de dezvoltare.

Programul este oferit de un consorţiu coordonat de Universitatea din Malta, alături de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Lisabona din Portugalia şi Universitatea Creta din Grecia. La acest parteneriat se adaugă participarea altor cinci universităţi: Dalhousie University, Canada, Universitatea Pretoria, Africa de Sud, Universitatea Orebro, Suedia, Universitatea Sao Paolo, Brazilia şi European School Psychology Training Centre din Germania. Studenţii vor avea ocazia să studieze într-un mediu internaţional, câte un semestru la fiecare din cele patru universităţi, de a întâlni specialişti în domeniu din întreaga lume, iar în perioada verii vor putea participa la cursurile şcolii de vară organizate în Africa de Sud.

Joint Master in Resilience in Educational Contexts este primul program internaţional în domeniul rezilienţei propus de către un consorţiu internaţional format din universităţi, care furnizează o oportunitate unică pentru viitorii lideri în crearea contextelor şi sistemelor educaţionale care să promoveze rezilienţa.

Aplicaţiile pentru burse s-au deschis în luna decembrie 2022 şi se vor închide pe 15 februarie a.c.

Din partea USV, coordonator al programului este conf. univ. dr. Aurora Adina Colomeischi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: