Poliţia Suceava:

Peste 500 de şoferi au fost testaţi pentru consum de alcool şi substanţe interzise

> Poliţiştii au reţinut 69 de permise de conducere, dintre care 22 pentru consum de băuturi alcoolice

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool şi substanţe interzise, dar şi pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, în weekend, poliţiştii suceveni au desfăşurat o amplă acţiune la nivel judeţean, în aceasta fiind implicaţi peste 200 de agenţi şi ofiţeri din structurile rutiere şi de ordine publică.

În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 516 conducători auto. Au fost aplicate 468 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 211.865 lei.

Poliţiştii au reţinut 69 de permise de conducere, dintre care 22 pentru consum de băuturi alcoolice.

De asemenea, au fost constatate în flagrant 11 infracţiuni la regimul rutier.

„Prezenţa activă în trafic a poliţiştilor a dus la identificarea la timp a celor care au nesocotit legea, consumând alcool şi urcându-se la volan, în toate cazurile fiind suspendat dreptul de a conduce vehicule sau fiind întocmite dosare penale, prevenindu-se astfel producerea unor tragedii rutiere” arată sursa citată.

Astfel, la data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 23:40, un bărbat din comuna Poiana Stampei a fost depistat conducând autoturismul pe DN 17 raza comunei Poiana Stampei în timp ce avea o concentraţie alcoolică de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi zi, în jurul orei 23.50, lucrătorii patrulei de siguranţă publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, în timp ce executau activităţi specifice, conform planului de acţiune întocmit la nivelul IPJ Suceava pe linie de alcool, au oprit pentru control un autoturism care circula pe DN 2 Gălăneşti şi era condus de un bărbat domiciliat în comuna Gălăneşti, posesor de permis de conducere valabil. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că persoana depistată la volan avea halenă alcoolică, motiv pentru care s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde s-a procedat la prelevarea a două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

La data de 22 octombrie, ora 23.25, un bărbat de 56 de ani, din Plopeni, oraş Salcea a condus autoutilitara pe DN 29, în Plopeni, având o îmbibaţie alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI