„Împreună susţinem promovarea – Fălticeni, Mon Amour”

 > Ediţia a II-a, în perioada 16 – 18 septembrie

Asociaţia „Rotary Club Fălticeni” organizează, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Fălticeni, în perioada 16-18 septembrie a.c., a II-a ediţie a proiectului de promovare a municipiului „Împreună susţinem promovarea – Fălticeni, Mon Amour”.

Proiectul de promovare a municipiului Fălticeni „Împreună susţinem promovarea – Fălticeni, Mon Amour” a fost iniţiat anul trecut de Asociaţia „Rotary Club Fălticeni”. În urma parteneriatului dintre Primăria Fălticeni şi Asociaţia „Rotary Club Fălticeni”, a fost reeditată monografia „Fălticeni – repere în timp”, autor prof. Vasile Nistoreasa, a văzut lumina tiparului volumul „Fălti, primul loc de pe Pământ”, autor Raul Anchel, a fost editat în condiţii excelente albumul de grafică „Promenadă fălticeneană” semnat de prof. Gabrel Baban, s-a realizat o broşură de promovare a municipiului Fălticeni, a fost vernisată o expoziţie de pictură cu lucrări din colecţia prof. Gabrel Baban, s-a organizat un tur de prezentare ghidat a obiectivelor culturale din municipiu. Tot în baza acestei asocieri au fost identificate clădirile reprezentative din punct de vedere istoric, cultural, arhitectural din municipiu, fiind montate plăcuţe informative care furnizează informaţii despre clădiri, personalităţi care au locuit, au studiat, au lucrat în imobilele respective, accesibile prin QR Code, şi a fost realizat panotajul stradal prin instalarea de indicatoare către zonele de interes şi panouri de prezentare a obiectivelor turistice ale municipiului.

Evenimentul cultural al toamnei la Fălticeni

„Proiectul de suflet «Fălticeni Mon Amour», ajuns la ediţia a II-a include manifestări zilnice organizate de Rotary Club Fălticeni în parteneriat cu Primăria Municipiului Fălticeni. Cel mai important eveniment al toamnei din municipiul Fălticeni va avea loc sâmbătă, 17 septembrie – lansările de carte, vernisajul expoziţiei cunoscutei artiste Suzana Fântânaru şi cele două concerte ale serii, Rareş Totu’s Midnight Sun ft. Aminda şi Direcţia 5.

Vă invităm alături de noi, de invitaţii noştri şi colegii rotaryeni din patru ţări, să redescoperiţi oraşul şi casele care dezvăluie povestea oamenilor de seamă ce s-au născut sau au locuit o vreme în Fălticeni. Ne întâlnim la ceas, vineri, pe 16 septembrie, începând cu ora 9:00. Vă aşteptăm şi la concertul în aer liber din centrul municipiului Fălticeni!” este invitaţia Asociaţiei „Rotary Club Fălticeni”.

Turism cultural, de recreere, bazat pe legătura dintre om şi valorile din trecut

În luna aprilie a.c., Asociaţia „Rotary Club Fălticeni” a propus continuarea proiectului de promovare a municipiului Fălticeni „Împreună susţinem promovarea – Fălticeni Mon Amour”, solicitând sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local.

„Ca punct final, proiectul îşi doreşte o creştere a atractivităţii turistice a municipiului de pe Şomuz prin dezvoltarea unui turism cultural, de recreere, care reconstruieşte legătura dintre om şi valorile din trecut, care au trecut testul timpului, şi pe care generaţiile actuale le consideră demne pentru a fi păstrate, conservate şi transmise copiilor lor.

Cele mai importante activităţi se vor desfăşura sâmbătă, 17 septembrie, la Biblioteca Municipală «Eugen Lovinescu», unde vor fi lansate cărţile «Blestemul iubirii pierdute» – autor Grigore Ilisei, «Grădina Liniştii» – autor Aurel George Stino (ediţia a II-a, îngrijită de Grigore Ilisei) şi «Pe Valea Şomuzului şi a Moldovei» – autor Lenuţa Rusu, va fi vernisată expoziţia retrospectivă «Suzana Fântânariu». Cunoscută drept «Doamna graficii contemporane româneşti», Suzana Fântânariu, profesor universitar doctor la Facultatea de Arte, Universitatea de Vest Timişoara, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, va primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Fălticeni” ne-a spus prof. Gheorghe Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI