Narcis Daniel Axinia, elev la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni,

Bursier al Academiei Române în anul şcolar 2022-2023

Foto: Academia Română

Pentru actualul an şcolar, Academia Română a acordat bursă de merit unor elevi provenind din zece colegii naţionale şi licee din Braşov, Bucureşti, Câmpulung-Muscel, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Dorohoi, Fălticeni, Jibou şi Tulcea. Cei zece elevi olimpici, însoţiţi de părinţi, au semnat contractele de acordare a bursei de merit din partea Academiei Române pentru anul şcolar 2022-2023. Printre ei se numără şi elevul Narcis Daniel Axinia de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni.

Cei zece olimpici, beneficiari ai burselor Academiei Române pentru anul şcolar 2022-2023, au fost selectaţi în cadrul programului „Academia Română în dialog cu tinerii” şi a celor 4 sesiuni de interviuri, la care au participat 64 de elevi din toată ţara.

Criteriile luate în considerare au fost: rezultatele şcolare, premiile obţinute la olimpiadele naţionale şi internaţionale, motivaţia şi dorinţa de a acumula cunoştinţe şi de a evolua profesional, capacitatea creativă şi inovativă, situaţia materială a părinţilor.

Cei zece bursieri ai academiei au participat în perioada 1-5 august  la şcoala de vară „Sub semnul istoriei”, organizată de Academia Română la centrul său din comuna General Berthelot, judeţul Hunedoara, unde au beneficiat de un program ce a inclus întâlniri cu membri Academiei Române, precum şi excursii în Ţara Haţegului.

Evenimentul a avut loc în aula acestui for, în prezenţa acad. Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române şi a membrilor Biroului Prezidiului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI