ISJ Suceava cere Ministerului Educaţiei o suplimentare de 130 de posturi didactice  

> Solicitarea survine inclusiv revenirii  unor părinţi şi copii din străinătate, cât şi acceptării în sistemul de învăţământ sucevean a elevilor din Republica Moldova şi Ucraina

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava s-a adresat Ministerul Educaţiei, cerând suplimentarea normelor pentru anul şcolar 2022-2023.

Potrivit inspectorului general Grigore Bocanci,  „este nevoie de suplimentarea normelor cu un număr de 130 de norme de personal didactic şi 50 de norme pentru personal auxiliar”.  Conform adresei, la nivelul judeţului Suceava există 213 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi alte „512 de structuri”, parte din acestea fiind prinse în proiecte de reabilitare sau de modernizare prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală  (PNDL), Programul Operaţional Regional (POR) sau cu alte surse de finanţare.

În aceste condiţii, până la finalizarea lucrărilor, „elevii şi preşcolarii vor fi relocaţi în alte instituţii de învăţământ sau în spaţii corespunzătoare”. Totodată, potrivit şefului ISJ Suceava, unele unităţi de învăţământ funcţionează în spaţii închiriate.

În sprijinul solicitării de suplimentare a numărului de posturi didactice şi auxiliare, Grigore Bocanci invocă inclusiv creşterea populaţiei şcolare prin revenirea parţială a părinţilor şi copiilor din străinătate, cât şi acceptarea în sistemul de învăţământ sucevean a elevilor şi copiilor din Republica Moldova şi Ucraina. Nu în cele din urmă, suplimentarea este impusă de imperativul aplicării Legii nr. 185 din 2020 privind numărul maxim de elevi permis pentru o clasă de elevi sau o grupă de preşcolari.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI