63 de unităţi administrativ-teritoriale sucevene au raportat procentaje de recenzare de peste 100%

 > Una dintre acestea a înregistrat o depăşire de chiar 36,9 de puncte procentuale! > „Avem personalul necesar, acesta este implicat, iar populaţia nu va rămâne nerecenzată” spune Daniela Ştirbu, şefa Direcţiei Judeţene de Statistică

 Judeţul Suceava a ajuns la un grad de recenzare de 98,4%, informează Daniela Ştirbu, director executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS).

În data de 21 iulie, când s-a anunţat prelungirea cu încă o săptămână a procesului de culegere a datelor în cadrul Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, gradul de recenzare la nivel judeţean era de 97,8%, acţiunea urmând a se încheia pe 31 iulie.

„Stăm destul de bine şi o să reuşim să facem faţă. Avem personalul necesar, acesta este implicat, iar populaţia nu va rămâne nerecenzată. Recomandăm celor care încă nu au fost recenzaţi să ia legătura cu recenzorul sau să se prezinte la un punct fix de recenzare, cum este cel de la sediul Direcţiei Judeţene de Statistică din municipiul Suceava” spune şefa DJS.

Pe 21 iulie, printre unităţile administrativ-teritoriale cu procentaje scăzute de recenzare se remarcau, în general, municipiile şi oraşele din judeţ, inclusiv municipiul Suceava. Oficialul DJS recunoaşte că există şi situaţii de localităţi în care populaţia recenzată depăşeşte 100% faţă de populaţia rezidentă estimată la data de 1 decembrie 2021. Este vorba despre 63 unităţi administrativ-teritoriale sucevene, 13 dintre ele având procentaje peste 115%, iar în una dintre acestea s-a ajuns la o depăşire de chiar 36,9 de puncte procentuale faţă de populaţia rezidentă estimată.

„Există unele localităţi care s-au dezvoltat mult în ultimul timp. În altele, care au avut locuitori plecaţi în străinătate, aceştia s-au întors în perioada pandemiei, stabilindu-şi reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială respectivă. Totodată, avem comunităţi cu altă religie decât cea creştin-ortodoxă, în cadrul cărora natalitatea a crescut şi, implicit, şi populaţia” a explicat Daniela Ştirbu, director executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI