Biserica din Corlata va primi veşmântul resfinţirii

Cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, duminică, 24 iulie a.c., începând cu ora 8:00, Înaltpreasfinitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu Preasfinitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, vor săvârşi Slujba de resfinţire a bisericii cu hramul Sfinilor Arhangheli Mihail şi Gavril din localitatea Corlata, comuna Berchişeşti.

Ridicată în anul 1777, biserica satului Corlata a fost renovată de părintele paroh Dănuţ Andronic împreună cu comunitatea din satul Corlata şi alţi oameni milostivi şi cu ajutorul Primăriei Comunei Berchişeşti.

Biserica a fost pictată în interior, masa altarului a fost refăcută, au fost refăcute tencuiala exterioară, acoperişul bisericii şi clopotniţei, au fost puse cruci noi, s-au schimbat uşile, geamurile şi pardoseala.

După Slujba de sfinţire, Sfânta Liturghie arhierească din Duminica a VI-a după Rusalii (a vindecării slăbănogului din Capernaum) va fi oficiată pe o scenă special amenajată în centrul satului de către Înaltpreasfinitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu Preasfinitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice vor fi date de membri ai Coralei „Armonia” din Constanţa.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, credincioşii vor putea să intre şi să se închine în Sfântul Altar.

  CONSTANTIN AGAFIŢEI 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: