Dr. Alexandru Calancea recomandă precauţie în noul val al pandemiei

> Sper să nu mai vorbim în viitorul apropiat de această pandemie de care ne-am săturat cu toţii, a transmis managerul SJU Suceava

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat că recomandă sucevenilor precauţie în perioada următoare, în condiţiile în care evoluează un nou val al pandemiei de COVID-19.

„Ne-am cam săturat să vorbim de alt val, de alte probleme ale acestei pandemii” a spus dr. Calancea.

El a arătat că marţi dimineaţa, în SJU Suceava, erau internaţi circa 650 de pacienţi, dintre care 56 cu patologie COVID, între care 17 copii.

Potrivit dr. Calancea, se pare că această nouă tulpină afectează copiii în proporţie mai mare.

El a spus că marţi dimineaţa era internat un singur pacient în ATI, cu o formă gravă de COVID, acesta fiind intubat şi ventilat mecanic.

Dr. Calancea a mai arătat că în lunile mai şi iunie au fost cam cinci-şase cazuri pe zi în SJU Suceava, dar că acum s-a ajuns la 56 de pacienţi internaţi în spitalul sucevean.

„Sunt pacienţi din toate categoriile de vârstă. Sunt şi copii, poate mai mulţi decât în valurile anterioare, copii care, din fericire, fac forme uşoare, dar cu febră mare. Se rezolvă în câteva zile, cu antitermice şi cu tratamente simptomatice” a spus medicul.

El a arătat că se poate vorbi, în momentul de faţă, despre o transmitere comunitară.

„Ne-am luat toate măsurile de precauţie”

„Noi ne-am luat toate măsurile de precauţie. Sperăm să nu fie un val de o intensitate mare. Sperăm să fie cazuri, aşa cum le vedem acum, în majoritate uşoare – maximum moderate şi să nu mai vorbim în viitorul apropiat de această pandemie de care ne-am săturat cu toţii” a mai spus managerul SJU Suceava.

Dr. Calancea a subliniat că „nu e de joacă cu această boală” şi că recomandă luarea tuturor măsurilor de precauţie.

„Nu sunt alte măsuri şi alte restricţii decât cele din valurile cu care ne-am confruntat, dar trebuie să fim precauţi astfel încât personalul medical să nu se îmbolnăvească, să avem cu cine lucra, iar pacienţii să fie în număr cât mai mic. Apelul nostru este în continuare să păstrăm şi să folosim aceste metode de precauţie, de distanţare fizică şi de purtare a măştii” a spus Calancea.

El a mai declarat că la SJU Suceava există experienţa celorlalte valuri, când a existat o coordonare foarte bună la nivel de spital judeţean.

„Nu avem încă o coordonare solidă la nivelul judeţului”

„Din păcate, nu avem încă o coordonare solidă la nivelul judeţului. Sunt nemulţumit în aceste momente. Am apelat la Direcţia de Sănătate Publică, ca şi celelalte spitale să facă acest pas, sincron cu noi, spre a întâmpina acest val. Dar sunt colegi care au plecat în concedii, sunt colegi care nu vor să deschidă toate paturile în momentul de faţă, iar atunci greutatea, aşa cum am fost obişnuiţi până acum – cel puţin eu de doi ani de zile de mandat ca şi manager al acestei pandemii – se pare că greul în acest judeţ a căzut şi va cădea în continuare atât timp cât nu vom avea o coordonare solidă la nivel judeţean, pe SJU Suceava” a spus dr. Alexandru Calancea. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI