Intermediarii vor fi eliminaţi din pieţele agroalimentare sucevene 

 > Inspectorii sanitari veterinari îi au în vizor pe comercianţii care „sub umbrela că au o vacă sau 3 oi, vând sute de kilograme de brânză, în defavoarea adevăraţilor producători”

 Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a  declanşat o  campanie de depistare a pseudo-producătorilor agricoli. În acest sens, inspectorii sanitari veterinari au descinderi în toate pieţele agroalimentare din judeţ, verificată fiind inclusiv efectuarea la zi a acţiunilor sanitare veterinare la animalele de la care provin produsele expuse la vânzare.

„Vrem să vedem dacă cei care vând produse lactate sau alte tipuri de produse chiar sunt într-adevăr proprietari de animale. De asemenea, la cei care sunt producători, verificăm dacă animalele de la care sunt obţinute produsele comercializate sunt sănătoase” subliniază şeful DSVSA.

Potrivit dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, obiectivul principal al controalelor constă în identificarea aşa-zişilor intermediari, care „sub umbrela că au o vacă sau 3 oi, vând sute de kilograme de brânză, în defavoarea producătorilor adevăraţi”. DSVSA dezavuează folosirea acestui tertip, dr. Voloşeniuc precizând că desfacerea produselor respective se poate face cu acte în regulă, în acest sens necesară fiind autorizarea. „Ne dorim ca această acţiune să îi ajute pe cei care produc cu adevărat. Dacă omul are producţie, trebuie să-şi găsească loc şi în piaţă. Nu avem nimic nici cu intermediarii. Dar, dacă vor să intermedieze vânzarea de produse, aceştia trebuie să se autorizeze, să-şi facă un magazin de lactate, intrându-se, astfel, sub o altă formă de organizare. Iar pentru a înlătura acest neajuns, ne vom deplasa în toate pieţele” a punctat dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, director executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI