PTF Vicov ar urma să fie deschis în 20 iulie

Imagine de arhivă

…iar PTF Racovăţ la 1 august, promit autorităţile ucrainene după ce autorităţile sucevene au stabilit noi măsuri pentru fluidizarea traficului

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a participat, luni, împreună cu o delegaţie a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii condusă de secretarul de stat Ionel Scriosteanu, la o întâlnire de lucru româno-ucraineană ce a avut loc la Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, discuţiile derulate au vizat identificarea unor soluţii ce pot fi adoptate pe termen scurt, mediu şi lung în vederea fluidizării traficului de mărfuri prin punctele de trecere a frontierei cu Ucraina situate pe raza judeţelor Suceava şi Botoşani.

Totodată, având în vedere perspectiva creşterii tranzitului de mărfuri, în contextul în care partea ucraineană prognozează în acest an o producţie de circa 20 milioane tone cereale, s-au convenit mai multe acţiuni şi măsuri.

Astfel, s-a decis suplimentarea de către partea română cu două a numărului arterelor de intrare/ieşire în PTF, precum şi utilizarea benzii de acces pentru personalul diplomatic în vederea tranzitului cisternelor de combustibil.

Totodată se vor amenaja în zona PTFSiret, de către autorităţile române, unele facilităţi de staţionare/vămuire pentru circa 100 autovehicule transport marfă, urmând ca, ulterior, aceste zone de parcare să fie extinse pe suprafeţe de teren aparţinând oraşului Siret.

În acelaşi context, partea ucraineană şi-a asumat în două etape (5 august, respectiv 5 septembrie) amenajarea pe teritoriul ucrainean a două parcări destinate operaţiunilor vamale pentru autocamioane, fiecare cu o suprafaţă de circa 1 ha;

De asemenea, în vederea descongestionării traficului prin PTF Siret, partea ucraineană şi-a asumat deschiderea cu data de 1 august a PTF Racovăţ (jud. Botoşani) ce va fi destinat, în principal, traficului autoturismelor, tirurilor goale şi a cisternelor de combustibil, şi data de 20 iulie pentru deschiderea PTF Vicov de Sus, pentru traficul autoturismelor.

Reprezentanţii autorităţilor vamale române au solicitat ca autocamioanele care se află în tranzit prin România să fie sigilate de către vama ucraineană, prin această măsură reducându-se timpii de aşteptare în PTF cu circa 70%.

„La acest moment, prin măsurile de suplimentare a personalului, adoptate de către poliţia de frontieră şi autorităţile vamale române, capacitatea de prelucrare pe ieşire spre Ucraina este de circa 400 autocamioane/12ore” se arată în comunicatul Prefecturii Suceava.

Totodată, se subliniază că derularea calendarului de activităţi convenit de cele două părţi va fi analizată lunar, prin şedinţe a reprezentanţilor instituţiilor ce desfăşoră activităţi specifice în punctele de frontieră. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI