Klaus Iohannis anunţă modernizarea armatei

O parte mare a bugetului Apărării va fi pentru investiţii

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că o parte semnificativă a bugetului Apărării va fi folosită pentru investiţii în armata română.

Guvernanţii au decis să aloce 2,5% din PIB pentru apărare.

„Discuţiile politice au avut loc. Toată lumea a fost de acord că e nevoie de bani mai mulţi pentru a garanta securitatea României şi pentru a garanta modernizarea armatei. Am decis împreună să alocăm 2,5% pentru Apărare. Acest lucru se va întâmpla începând cu bugetul următor, pe 2023. Cu siguranţă vorbim de un plan care va dura cel puţin 10 ani”, a explicat Klaus Iohannis.

Aceste acţiuni de modernizare şi de dotare nu se pot face într-un an, a mai spus preşedintele.

„E vorba de aşa-zisele programe multianuale. Vrem să schimbăm lucrurile. Vrem nu doar să alocăm 2,5% din PIB pentru Apărare, ci o parte semnificativă să fie alocată pentru investiţii şi pentru dotarea propriu-zisă”, a precizat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis participă la summitul NATO de la Madrid în cadrul căruia ar putea fi luate mai multe decizii importante. Este vorba despre creşterea prezenţei militare NATO în România şi despre declararea Mării Negre drept zonă de interes strategic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: