Vama Siret a fost luată cu asalt de ucrainenii care vor să primească câte 110 euro din partea Crucii Roşii

> Organizaţia atenţionează că sprijinul este acordat doar ucrainenilor care s-au stabilit în România!

Un număr mare de ucraineni au luat cu asalt în ultimele zile Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret pentru a beneficia de sprijinul de 110 euro/persoană acordat de Crucea Roşie Română în cadrul unui program de asistenţă financiară.

Într-un comunicat de presă, Crucea Roşie Română (SNCRR) arată că derulează, împreună cu Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, un program de asistenţă financiară pentru cetăţenii ucraineni care, ca urmare a conflictului armat din Ucraina, s-au stabilit în România.

„În ultimele zile, un număr însemnat de cetăţeni ucraineni care locuiesc în Ucraina trec zilnic graniţa prin punctul de frontieră de la Siret pentru a aplica şi a beneficia de programul de asistenţă financiară al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România. Acest lucru a făcut ca activitatea lucrătorilor vamali din acest punct de trecere a frontierei să fie grav perturbată, timpii de aşteptare şi procesare a documentelor crescând semnificativ” se arată în comunicat.

Ca urmare a acestei situaţii, Crucea Roşie Română a transmis că este foarte important ca aceşti cetăţeni – care trec frontiera doar pentru a beneficia de programul de asistenţă financiară – să fie informaţi corect cu privire la criteriile de eligibilitate, pentru a nu aglomera inutil punctul de frontieră şi a nu crea frustrări şi disconfort altor persoane.

„Informarea corectă trebuie să se realizeze în primul rând în Ucraina, cu precădere în comunităţile limitrofe punctelor de frontieră. Crucea Roşie Română a informat direct Crucea Roşie Ucraineană cu privire la această situaţie şi a solicitat organizaţiei să comunice intens în această perioadă, pe toate canalele de informare de la nivel local, că cetăţenii ucraineni care părăsesc ţara lor ca urmare a conflictului armat, dar nu se stabilesc în Romania, nu pot beneficia de programul de asistenţă financiară al Crucii Roşii Române” se mai arată în comunicat.

Totodată, SNCRR a informat Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie cu privire la această situaţie.

Reprezentanţii SNCRR şi Delegaţia IFRC prezentă în România care coordonează programul de asistenţă financiară pentru cetăţenii ucraineni vor comunica pe toate canalele sociale şi grupurile de ucraineni informaţii cu privire la criteriile de eligibilitate ale aplicaţiei.

Crucea Roşie Română a făcut un apel la informarea corectă a cetăţenilor ucraineni.

„Informaţiile se găsesc pe site-ul htpps://ukraine-financialassistance.ifrc.org/ în limba ucraineană, engleză şi rusă, de unde se pot obţine informaţii directe cu privire la programul de asistenţă financiară al Crucii Roşii Române – Call Center Ucraina 0374415000” se mai arată în comunicat.

Programul de asistenţă prevede alocarea a câte 110 euro pentru fiecare ucrainean refugiat şi stabilit în România pe o perioadă de 3 luni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: