Cristinel Creţu, dus din arest de urgenţă la SJU Suceava, cu suspiciune de infarct miocardic

> Av. Mihai Ştefănoaia: Starea de sănătate a acestuia este în prezent gravă, deteriorându-se cu fiecare zi care trece

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava Cristinel Creţu, aflat în stare de arest preventiv, a fost dus de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, cu suspiciune de infarct miocardic.

Avocatul acestuia, Mihai Ştefănoaia, a declarat pentru News Bucovina că Cristinel Creţu a fost internat sâmbătă seara la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, în regim de urgenţă, pe Secţia cardiologie, fiind suspect că ar fi suferit un infarct miocardic.

Potrivit avocatului, problemele de sănătate ale lui Cristinel Creţu au debutat la începutul lunii mai, când se afla în arest preventiv la Alba-Iulia. Prezentându-se la medicul ORL, a primit tratament pentru candidoză bucală, tratament care, din păcate, nu şi-a făcut efectul, iar starea de sănătate s-a agravat. Prezenţa agresivă a candidozei, care s-a extins şi în zona gâtului, nu i-a dat posibilitatea de a se alimenta, contribuind astfel la degradarea stării de sănătate.

Ulterior, în urma analizelor medicale efectuate la Suceava s-a depistat o creştere alarmantă a unor valori care indică prezenţa unei infecţii puternice în organism.

Avocatul lui Creţu a mai arătat că, în lipsa unui consult medical amănunţit, de care clientul său are nevoie, nu se poate stabili unde este localizată această infecţie, riscul unei boli cronice nefiind exclus. Totodată, rezultatul exudatului faringian a evidenţiat prezenţa stafilococului auriu MRSA, fapt ce necesită tratament de specialitate.

Acesta a adăugat că în data de 10 iunie Creţu a fost programat şi la Suceava la un consult de specialitate ORL, la care nu a putut ajunge deoarece a fost anunţat că în aceeaşi zi trebuie să se prezinte în instanţă, pierzând astfel programarea la medicul specialist.

În toată această perioadă, starea de sănătate a lui Creţu s-a agravat, analizele medicale indicând o deteriorare tot mai gravă a organismului şi un risc crescut de boli cardiovasculare.

Având în vedere această situaţie, în data de 20 iunie, Creţu a fost consultat de un medic cardiolog care a confirmat prezenţa unor probleme cardiace grave şi a decis monitorizarea cardiacă prin intermediul unui holter.

Interpretarea acestuia evidenţiază prezenţa unei boli cardiace ischemice, prezenţa unei tahiaritmii atriale, medicul recomandând efectuarea, în regim de urgenţă, a unei coronarografii, existand un risc major de infarct miocardic.

„Vreau să evidenţiez faptul că anterior perioadei de arest preventiv starea de sănătate a dlui Creţu era una bună, acest fapt fiind evidenţiat şi de investigaţiile cardiologice de rutină efectuate în luna ianuarie 2022, care indică faptul că toate valorile cardiace sunt normale. Este evident că degradarea accentuată a sănătăţii dlui Creţu se datorează exclusiv perioadei de arest preventiv, a faptului că nu are posibilitatea efectuării tuturor investigaţiilor medicale care sunt necesare şi a stresului suferit.

Menţionez faptul că documentele medicale care atestă cele prezentate au fost înaintate atât Tribunalului Suceava, cât şi Curţii de Apel Suceava” a explicat av. Mihai Ştefănoaia.

El a mai spus că degradarea stării de sănătate a lui Creţu a culminat în seara zilei de 23 iunie, când a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava.

Avocatul a subliniat că anterior perioadei de arest preventiv starea de sănătate a lui Creţu era normală, bună, în prezent fiind „una gravă, deteriorându-se cu fiecare zi care trece”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: