Potrivit estimărilor primarului Ion Lungu, „într-o variantă optimistă”

Lucrările la parcarea supraterană de pe strada Ştefan Tomşa vor începe la primăvară

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că în şedinţa Consiliului Local Suceava din 30 iunie va fi aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru prima parcare supraetajată de pe strada Ştefan Tomşa.

Proiectul a fost votat în Comisia tehnică şi a primit aviz de la Poliţia Rutieră, a spus primarul.

El a menţionat că după aprobarea PUZ-ului, se va trece la următoarea etapă, respectiv demolarea garajelor, pentru ca terenul să fie liber de sarcini şi să se treacă la partea de implementare efectivă a proiectului.

Primarul a subliniat că proprietarii garajelor care le vor demola vor beneficia de sumele compensatorii stabilite.

În cazul în care vor fi situaţii în care proprietarii nu le vor demola, acţiunea va fi efectuată de primărie, fără ca aceştia să mai primească despăgubiri.

„Vrem să lăsăm loc de «bună ziua». Sunt oameni care au pus suflet în aceste garaje, viaţa e grea, iar atunci, conform legii, am aprobat în Consiliul Local despăgubiri de trei, patru, cinci mii de euro. Dacă noi îi dăm 4.000 de euro să-şi dărâme garajul şi el nu-l dărâmă, atunci îl dărâmăm noi şi nu-i dăm niciun leu” a menţionat Ion Lungu.

Primarul a mai spus că municipalitatea nu are terenuri suficiente în oraş, iar singura soluţie de dezvoltare – să mai fie construită o creşă, o grădiniţă, o altă investiţie de interes public – este să fie demolate garajele.

„Aşa cum am mai spus de multe ori, chiar dacă lucrăm mai timid, vremea garajelor a trecut. Mă bucur că mesajul a ajuns la oameni” a declarat Ion Lungu, care a menţionat că una dintre zonele vizate pentru demolarea garajelor este cea de la „cartodrom”.

El a spus că în locul garajelor vor fi ridicate parcări şi vor fi amenajate spaţii verzi, urmând ca acestea să fie investiţii de utilitate publică.

Primarul a declarat că, „într-o variantă optimistă”, lucrările la parcarea supraterană de pe strada Ştefan Tomşa ar urma să înceapă în primăvara anului viitor.

„Dacă anul acesta eliberăm terenul de sarcini, facem licitaţia, desemnăm câştigătorul, în primăvara anului viitor ar putea începe lucrarea” a declarat Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI