Etapa judeţeană a Concursurilor serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă şi-a desemnat câştigătorii

În data de 5 iunie a.c., pe stadionul „1 Mai” din municipiul Suceava, s-a desfăşurat etapa judeţeană a Concursurilor serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

 La start s-au prezentat cele mai bune patru echipe de voluntari din judeţ, calificate în această etapă în urma întrecerilor zonale, respectiv SVSU Bosanci, SVSU Cacica, SVSU Cârlibaba şi SVSU Crucea. De asemenea, echipajelor de pompieri voluntari li s-au alăturat şi patru echipaje de lucrători ai serviciilor private pentru situaţii de urgenţă din judeţ: SPSU „Dedeman” Suceava, SPSU „Egger” Rădăuţi, SPSU „Rompetrol” Vatra Dornei şi SPSU „Speed Fire” Suceava.

Printre obiectivele concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă se numără dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Probele de concurs au fost Pista cu obstacole pe 100 de metri, Ştafeta 4 x 100 de metri şi Dispozitivul de intervenţie. După desfăşurarea acestora, clasamentul a fost următorul:

SVSU

– locul I – SVSU Cârlibaba

– locul II – SVSU Crucea

– locul III – SVSU Cacica

– locul IV – SVSU Bosanci

SPSU

 – locul I – SPSU „Egger” Rădăuţi

 – locul II – SPSU „Dedeman” Suceava

 – locul III – SPSU „Rompetrol” Vatra Dornei

 – locul IV – SPSU „Speed Fire” Suceava

„Fair play-ul şi voia bună au guvernat această întâlnire a pompierilor suceveni, voluntari şi privaţi, iar echipajele clasate pe primul loc (SVSU şi SPSU) s-au calificat la etapa interjudeţeană, ce se va desfăşura în prima jumătate a lunii iulie a.c., în judeţul Iaşi” a menţionat ISU Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI