În cel dintâi trimestru al anului 2022

Dosare penale în 68 de cazuri de trecere frauduloasă a frontierei cu Ucraina

Structurile Poliţiei de Frontieră din judeţul Suceava au înregistrat, în total, în primele 3 luni ale anului 2022, 188 de dosare penale, în acestea fiind cercetate 263 de persoane. Statistica a fost prezentată în raportul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), conform căreia, în intervalul corespunzător din 2021, cele 112 de dosare penale au avut ca implicaţi 33 de posibili autori. Astfel, pe linia contrabandei, a fraudei vamale şi a evaziunii fiscale, întocmite au fost 22 de dosare penale, cu 12 mai multe în comparaţie cu perioada corespunzătoare a anului trecut. În acelaşi context, descoperite şi ridicate în vederea confiscării au fost 127.141 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană şi moldovenească, a căror valoare se ridică la 1.487.569 de lei. Aceasta comparativ cu primele 3 luni ale anului 2021, când au fost confiscate 52.190 de pachete de ţigarete, evaluate la 615.623 de lei.

În acelaşi timp, poliţiştii de frontieră au indisponibilizat 4 autoturisme implicate în traficul cu ţigări, în valoare de 64.000 de lei, raportat la 6 autoturisme indisponibilizate în primul trimestru al anului precedent, aproximate la 281.600 de lei. Pe linia traficului cu autoturisme furate, în urma organizării de acţiuni specifice, lucrătorii structurilor poliţie de frontieră au întocmit 3 dosare de urmărire penală sub aspectul săvârşirii a 3 infracţiuni, de către 4 persoane. Cele 3 autovehicule furate au fost evaluate la 159.000 de lei.

Cu un an înainte, a fost întocmit doar un singur dosar penal, cu o infracţiune comisă de o singură persoană, identificate fiind două autoturisme furate, în valoare de 177.600 de lei.

În perioada la care facem referire, poliţiştii de frontieră din judeţul Suceava au întocmit inclusiv 68 de dosare penale sub aspectul infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, „în scop de migraţie”.

Implicaţi au fost 272 de imigranţi, comparativ cu numai 12 în cel dintâi trimestru al anului 2021, în aceste din urmă cazuri fiind perfectate 6 dosare de cercetare penală.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI