Cu taxă inversă

> L.D. CLEMENT

Iată că a venit din nou vorba că firmele puternice ar putea primi de la stat un telefon cu taxă inversă, având parola „solidaritate”. Aşadar, companiile cu încasări de peste 100 de milioane de euro să fie „amendate” pentru performanţă cu 1% din cifra de afaceri. Altfel spus, firmele tari să fie obligate (de situaţie…) să devină şi mai performante, ori să umble la preţuri, ori… cu hocus-pocus să umble la cifra de afaceri şi s-o mai diminueze niţel, cât să rămână sub pragul respectiv. De altfel, patronatele au (mai) avertizat că, până la urmă, o astfel de sarcină pecuniară riscă să afecteze buzunarele clienţilor mari şi mici, mai ales că în discuţie sunt preponderent companii din domeniul energiei, telecomunicaţiilor, constructorilor de autovehicule şi din retail. În logica asta, ar însemna ca, finalmente, să plătească preţul solidarităţii circumstanţiale nu doar cel care vrea şi are cu ce să-şi cumpere un autovehicul nou, dar şi cel care se duce la pompă să-i facă plinul celui vechi, ca şi cel care aprinde becul, în solidar cu cel care se duce după pâine şi lapte la supermarket.

E nevoie de bani la bugetul de stat? E. Mereu va fi. Vor fi fiind şi alte soluţii de colectare? Vor fi fiind, însă pare-se că, din pricini diverse… „e” mai complicate, cu oarece bătaie de cap tocmai pentru Dl. Stat.

Alo? Aici statul. Primiţi apelul, primiţi taxa?

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI