Arh. Constantin Gorcea, ales preşedinte al Filialei Nord-Est a OAR

> Din Colegiul Director fac parte arhitecţii suceveni Ion Andriu şi Alexandru Oltean, alături de botoşăneanul Mihai Tulbure

La sfârşitul lunii mai a.c., a avut loc Conferinţa Teritorială ordinară a Filialei Nord-Est a Ordinului Arhitecţilor din România (OAR), formată din arhitecţii aparţinând judeţelor Suceava şi Botoşani, care a avut ca obiectiv alegerea noilor structuri de conducere a organizaţiei. Conferinţa s-a desfăşurat în sala „Aula Magna” a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. Au fost alese noile organisme de conducere ale Filialei, pentru mandatul 2022 – 2026, respectiv preşedintele, Consiliul Teritorial, candidaţii pentru Consiliul Naţional, componenta Comisiei de disciplină şi de cenzori, precum şi delegaţii la Conferinţa naţională care va avea loc în zilele de 2-3 iulie la Bucureşti.

În funcţia de preşedinte al Filialei Nord-Est a OAR, pentru următorii 4 ani, a fost ales arhitectul Constantin Gorcea.

De asemenea a fost ales Consiliul Teritorial, din care a fost desemnat ulterior noul Colegiu Director, format din arhitecţii suceveni Ion Andriu şi Alexandru Oltean, precum şi Mihai Tulbure din judeţul Botoşani, care vor avea funcţia de vicepreşedinte. Arhitectul Mircea Curteanu, din judeţul Botoşani, va fi trezorierul Filialei.

Colegiul Director va fi susţinut în activitatea sa de ceilalţi membri aleşi ai Consiliului Teritorial, respectiv colegele Cosovanu Iulia, Hison Elena, Roncea Corina şi Zhang Han-Lu Simona şi arhitecţii Adomniţei Bogdan Constantin, Haralamb Constantin şi Sandu Dan.

Au fost desemnaţi şi candidaţii pentru viitorul mandat al Consiliului Naţional, respectiv arhitecţii Florin Manole, Corina Roncea şi Constantin Haralamb. De asemenea au fost desemnaţi şi cei 11 delegaţi ai Filialei Nord-Est a OAR la conferinţa naţională care va avea loc la Bucureşti în 2-3 iulie a.c., precum şi un component Comisiei teritoriale de disciplină, condusă de dna. Roxana-Doina Andrieş.

Potrivit informaţiilor furnizate în acest context de Colegiul Director al Filialei Nord-Est a OAR, Ordinul Arhitecţilor din România cuprinde, în prezent, circa 11.000 de membri, arhitecţi şi conductori arhitecţi, dintre care 225 de membri aparţin Filialei Nord-Est. Structura reprezintă o organizaţie profesională independentă, nonprofit, autonomă, apolitică şi de interes public, care are drept scop principal organizarea şi exercitarea profesiei de arhitect şi funcţionează în condiţiile stabilite de Legea 184/2001, fiind afiliată la Uniunea Internaţională a Arhitecţilor. (D.L.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI