Primele proiecte pentru reţele de gaz natural finanţate prin PNI „Anghel Saligny” în judeţul Suceava

> Ministerul Dezvoltării alocă aproape 100 de milioane de euro pentru 4 oraşe şi 13 comune sucevene

 Primele 5 de proiecte pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale, în valoare totală de circa 460 de milioane de lei, finanţate prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, a anunţat ministrul Cseke Attila.

Ele fac parte din categoria proiectelor mature şi vizează dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale din 17 localităţi sucevene.

„Obiectivul nostru este să asigurăm acest serviciu de bază pentru cetăţenii care nu sunt racordaţi la reţeaua de gaze naturale” a precizat ministrul Dezvoltării.

Un prim proiect din judeţul Suceava este de dezvoltare a reţelei inteligente de distribuţie a gazelor naturale în teritoriul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Bazinul Solca Bucovinei, care include comuna Arbore, comuna Iaslovăţ, comuna Volovăţ, comuna Burla, oraşul Milişăuţi şi oraşul Solca, cu o valoare de 121.261.800,58 54 de lei.

Un alt proiect de dezvoltare de reţea inteligentă de distribuţie a gazelor naturale – în teritoriul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Pleşa, include comunele Adâncata şi Hănţeşti, în valoare de 94.429.870,67 de lei.

Tot un proiect de dezvoltare de reţea inteligentă de distribuţie a gazelor naturale este prevăzut în comunele Pojorâta şi Fundul Moldovei, finanţat cu 39.543.741,40 de lei.

Ministerul Dezvoltării a arătat că va finanţa şi proiectul de construire a reţelei inteligente de distribuţie a gazelor naturale în comunele Rădăşeni şi Cornu Luncii, cu 81.148.529,84 de lei, şi proiectul de dezvoltare a reţelei inteligente de distribuţie a gazelor naturale în teritoriul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Lunca Sucevei, care include oraşul Salcea, comuna Udeşti, comuna Fântânele, comuna Vereşti şi oraşul Liteni, cu 119.653.772,98 de lei.

Reamintim că, la începutul lunii aprilie, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur (PNL), a declarat că, în cadrul şedinţei Coaliţiei de guvernare, la care a participat alături de premierul Nicolae Ciucă, a reuşit, împreună cu ceilalţi reprezentaţi din coaliţie (PSD, UDMR şi minorităţi), să deblocheze Programul naţional de învestiţii „Anghel Saligny”.

El a spus atunci că s-au aprobat 11 proiecte pentru aducţiune de gaz, în peste 30 de localităţi sucevene.

Primele 5 proiecte, în 17 localităţi, au primit finanţare, potrivit anunţului ministrului Dezvoltării, iar celelalte 6 proiecte urmează să primească în perioada următoare. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI