Transport ilegal şi supraîncărcat de material lemnos depistat în trafic la Păltinoasa

 > Aproape 10 mc de lemn confiscat şi amenzi de peste 10.000 de lei

 Un transport ilegal de material lemnos a fost depistat, marţi, în trafic, pe raza localităţii Păltinoasa, în urma verificărilor şoferul şi firma fiind amendate cu peste 10.000 de lei. Materialul lemnos transportat ilegal a fost confiscat.

Potrivit IPJ Suceava, marţi la ora 12:00, o patrulă din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe raza localităţii Păltinoasa un ansamblu format din autoutilitară cu remorcă condus de un bărbat, care transporta, conform avizului de însoţire, 11,01 mc lemn rotund buştean pentru autoutilitară şi 16,82 mc lemn rotund buştean pentru remorcă.

Întrucât existau suspiciuni în ceea ce priveşte gabaritul (depăşit), s-a solicitat sprijinul reprezentanţilor ISCTR, care i-au solicitat conducătorului auto să se deplaseze în comuna Dărmăneşti, pentru a se efectua cântărirea. Însă conducătorul auto a refuzat, din acest motiv fiind sancţionat contravenţional conform OUG 43/1997, cu amendă în valoare de 6.000 lei.

Lucrătorii ISCTR au sancţionat şi societatea comercială cu amendă în sumă de 500 lei, conform OUG 43/1997, totodată luând şi măsura complementară de imobilizare a ansamblului de vehicule precum şi a reţinerii plăcuţelor de înmatriculare, până la punerea în legalitate.

În cauză a fost solicitată intervenţia lucrătorilor din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, care, în urma inventarierii, au stabilit că bărbatul transporta în autoutilitară 15,06 mc material lemnos, respectiv cu 4,05 mc în plus faţă de cantitatea înscrisă în avizul de însoţire, iar în remorcă 22,51 mc material lemnos, respectiv 5,69 mc în plus faţă de cantitatea înscrisă în avizul de însoţire, rezultând o cantitate totală suplimentară de 9,74 mc.

Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 4.000 lei, iar cantitatea de 9,74 mc de lemn rotund (buşteni pentru gater), în valoare totală de 5.688,16 lei, a fost confiscată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: