Ioan Balan, în Parlament:

Judeţul Suceava este unul dintre principalii beneficiari ai PNI „Anghel Saligny”

…dar îmi doresc ca Suceava să privească cu maxim interes toate oportunităţile de finanţare europeană care urmează să fie lansate!

 Prim-vicepreşedintele PNL Suceava, deputatul Ioan Balan, a susţinut, printr-o declaraţie politică în Parlament, că deşi este unul dintre principalii beneficiari ai Planului Naţional de Investiţii (PNI) „Anghel Saligny”, judeţul Suceava trebuie să fie atent să fructifice toate oportunităţile de finanţare care vor lansate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) sau prin programele operaţionale aferente cadrului financiar.

„Pentru autorităţile administraţiei publice din România urmează cea mai bună perioadă din perspectiva oportunităţilor financiare pentru susţinerea proiectelor de investiţii de interes local. Pe lângă programele naţionale de investiţii susţinute din bugetul naţional, zeci de miliarde de euro sunt disponibile pentru toată gama de proiecte necesare modernizării comunităţilor locale. Şcoli, creşe, grădiniţe, servicii sanitare, utilităţi, drumuri, poduri, infrastructură de transporturi, ape uzate, deşeuri, împăduriri, proiecte de mediu, dezvoltarea de unităţi de producţie locală şi lista de oportunităţi pare să nu se mai termine” a spus Ioan Balan.

Deputatul liberal sucevean a arătat că, personal, nu poate să se bucure amintindu-şi că „mulţi primari harnici” îşi propuneau „obiective măreţe” şi, într-un final, abandonau proiectele bune pentru oameni din cauza lipsei banilor…

„Din fericire, astăzi problema banilor nu mai există. Dimpotrivă, sumele uriaşe pe care le avem la dispoziţie, raportate la termenele scurte în care trebuie să utilizăm aceşti bani, ne obligă fim eficace în acţiunile noastre pentru a nu rata această şansă istorică” a spus Ioan Balan.

Parlamentarul liberal sucevean şi-a exprimat satisfacţia că judeţul Suceava, unul dintre judeţele cu o populaţie mare între judeţele ţării, este unul dintre principalii beneficiari ai Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu proiecte de peste 1,66 miliarde lei, şi a mulţumit Guvernului condus de preşedintele PNL Nicolae Ciucă, „un guvern care a demonstrat prin fapte că România trebuie să se dezvolte armonios în toate provinciile sale, mai ales în zonele cu nevoi mai mari de finanţare”.

„Cu toate acestea, îmi doresc ca Suceava să privească cu maxim interes toate oportunităţile de finanţare care urmează să fie lansate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sau prin programele operaţionale aferente cadrului financiar 2021 – 2027. Vorbim despre un volum uriaş de finanţare, de peste 80 de miliarde de euro, resurse din care judeţul meu poate să atragă alte câteva miliarde de lei atât pentru investiţii publice, cât şi pentru dezvoltarea economiei din judeţ” a precizat Ioan Balan.

Liderul liberal sucevean a mai spus că, în ciuda evenimentelor din Ucraina, ţara traversează o perioadă de stabilitate politică şi guvernamentală care ne poate ajuta să punem în practică toate proiectele de dezvoltare.

„Depinde doar de noi, românii, dacă vom şti să fructificăm pe deplin aceste oportunităţi şi să punem în practică proiecte şi investiţii de cea mai bună calitate” a conchis Ioan Balan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: