Autobuze electrice la Gura Humorului

Recent au sosit primele autobuze electrice pentru oraşul Gura Humorului, acestea fiind achiziţionate în cadrul unui proiect cu fonduri UE – „Creşterea mobilităţii urbane şi reducerea emisiilor de GES în oraşul Gura Humorului, prin introducerea transportului public local de călători şi crearea infrastructurii necesare pentru operare, crearea infrastructurii velo şi pietonale şi modernizarea reţelei stradale deservite de transportul local în comun”, după cum a informat administraţia humoreană. Aflăm că autobuzele, marca Karsan Atak, au fost livrate de SC Anadolu Automobil Rom SRL (reprezentant official al firmei Karsan Atak în Romania), iar sistemele electrice ale autobuzelor sunt fabricate în colaborare cu BMW.

Capacitatea totală a unui autobuz este de 50 locuri, dintre care 21 pe scaune, patru fiind destinate persoanelor cu dizabilităţi.

Autobuzele vor deservi transportul public local, potrivit Primăriei Gura Humorului. (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: