Dorinţa Ucrainei de a negocia scade „cu fiecare nou Bucea, cu fiecare nou Mariupol”

Răbdarea Kievului se epuizează în ceea ce priveşte negocierile cu Rusia, având în vedere dovezile tot mai numeroase de atrocităţi comise de armata rusă, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, într-un discurs online adresat ieri studenţilor universitari francezi, relatează CNN.

„Suntem pregătiţi să purtăm aceste negocieri, aceste discuţii, atâta timp cât nu este prea târziu”, a declarat Zelenski. „Cu fiecare nou Bucea, cu fiecare nou Mariupol, cu fiecare nou oraş în care există zeci de morţi, cazuri de viol, cu fiecare nouă atrocitate, dispare dorinţa şi posibilitatea de a negocia, precum şi posibilitatea de a rezolva această problemă într-o manieră diplomatică”, a adăugat el.

Zelenski şi-a exprimat, de asemenea, convingerea că Kievul va câştiga războiul şi va recupera toate teritoriile care aparţin Ucrainei. El a reiterat necesitatea ca Ucraina să adere la Uniunea Europeană, făcând apel la paşi semnificativi pentru a include Ucraina în această uniune. „Ucraina nu va face decât să întărească alte state, armata noastră şi-a demonstrat capacităţile. Poporul nostru şi-a dovedit capacitatea”, a declarat Zelenski.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: