USV va acorda trei burse de studiu unor liceeni senegalezi

> Rectorul USV, Valentin Popa, în vizită de lucru în Senegal, la Universitatea „Cheikh Anta Diop” din Dakar

În perioada 18-25 ianuarie a.c., o delegaţie a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), formată din prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rector, prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector cu imaginea universităţii, relaţii internaţionale şi dezvoltare europeană, şi prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, director al Bibliotecii USV, a efectuat o vizită de lucru la Universitatea „Cheikh Anta Diop” din Dakar, Senegal, a transmis USV.

Aflăm că programul vizitei a cuprins întâlniri la nivel academic şi diplomatic, precum şi efectuarea unor schimburi de bune practici universitare, care au implicat profesori, personal administrativ, studenţi şi doctoranzi ai universităţii partenere.

Între membrii comunităţii academice de la Universitatea din Dakar care au participat la activităţi s-au numărat şi foşti studenţi şi doctoranzi care au beneficiat de stagii la universitatea suceveană, atât prin intermediul Programului Erasmus, cât şi prin Programul de burse guvernamentale „Eugen Ionescu”, oferite de statul român.

Cu prilejul acestei vizite, rectorii celor două universităţi au semnat un nou acord Erasmus+, pentru perioada 2021 – 2027, iar instituţiile partenere au convenit să extindă cooperarea la nivelul şcolilor doctorale, prin organizarea de studii în cotutelă, la cel al sectoarelor administrative şi bibliotecilor, precum şi al unor facultăţi.

În cadrul unei întâlniri desfăşurate cu reprezentanţii Ministerului Învăţământului Superior, Cercetării şi Inovării din Senegal, rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a anunţat acordarea a trei burse pentru nivelul studiilor universitare de licenţă unor absolvenţi de liceu senegalezi, precum şi acordarea unor facilităţi pentru derularea tezelor de doctorat în co-tutelă.

Programul vizitei a inclus şi o întâlnire cu Nicolae Năstase, ambasador al României în Republica Senegal, dar şi cu Rennie Yotova, delegatul general pentru francofonie la nivel mondial, director al Institutului Francofon pentru Educaţie şi Formare. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI