Pentru nerespectarea carantinării

Poliţiştii suceveni au amendat mai multe persoane

> Un tânăr din Zvoriştea era în Suceava la un fast food, iar un bărbat din Crucea a plecat la Bucureşti

Poliţia Judeţeană Suceava a făcut, duminică, un apel sucevenilor să respecte măsurile de carantinare şi atenţionează că cei care încalcă măsura riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei.

Având în vedere specificul perioadei şi al Sărbătorilor de Iarnă, poliţiştii preconizează un aflux sporit de persoane care se întorc în această perioadă din străinătate pentru a petrece Crăciunul şi Anul Nou împreună cu familiile.

Poliţia Suceava subliniază că actualul context pandemic european a impus necesitatea adoptării unor măsuri sanitare şi de prevenire sporite pentru gestionarea situaţiei pandemice SARS-CoV-2.

În ultimele zile poliţiştii suceveni au intensificat activităţile de verificare şi control a persoanelor carantinate, fiind identificate, din păcate, numeroase situaţii în care cetăţenii nu au respectat măsurile impuse.

La data de 17.12.2021, ora 1.40, patrula de siguranţă publică, în timp ce efectua activităţi de patrulare pe str. Calea Burdujeni din municipiul Suceava, a procedat la legitimarea unui tânăr care se deplasa pedestru pe Calea Burdujeni şi nu îşi justifica prezenţa în zonă. S-a procedat la legitimarea persoanei, stabilindu-se că este un tânăr de 22 de ani, cu domiciliu în sat Buda, comuna Zvoriştea. Acesta a venit în mun. Suceava cu un autoturism, însoţit de către doi prieteni, cu intenţia de a servi masa la un fast food.

Astfel, s-a procedat la verificarea numitului în bazele de date şi s-a constatat că acesta figurează cu „alertă coronavirus”, fiind în carantină în perioada 5.12.2021-18.12.2021, cu adresa indicată de carantinare în sat Buda, com. Zvoriştea, jud. Suceava.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 55/2020, art. 65, lit. i, cu amendă în valoare de 1.000 lei şi a fost îndrumat către domiciliu.

La data de 17.12.2021, ora 12.21, lucrătorii de poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 15 Vatra Dornei, cu ocazia verificărilor efectuate privind respectarea măsurii carantinării dispusă faţă de un bărbat din comuna Crucea, sat Crucea, jud. Suceava, au constatat că acesta nu a respectat măsura, fiind plecat spre municipiul Bucureşti.

În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul figurează cu alertă „carantină”, introdusă în data de 05.12.2021, pentru perioada 4.12.2021 – 17.12.2021.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în sumă de 1.000 lei, conform Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurii izolării/carantinării la domiciliu. Despre incident a fost informată Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

Tot la data de 17.12.2021, ora 12.43, o patrulă mixtă poliţist jandarm din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică, în timp ce efectua activităţi de verificare a persoanelor izolate/carantinate la domiciliu, s-a deplasat la adresa de domiciliu a unui bărbat care figurează cu „alertă coronavirus”, fiind în carantină în perioada 10.12.2021-23.12.2021, acesta nefiind identificat la domiciliu.

De asemenea, s-a procedat la contactarea lucrătorilor din cadrul DSP Suceava, aceştia precizând că cel în cauză figurează în evidenţele lor cu adresa de carantinare la locul de domiciliu, nefiind înregistrată nicio derogare cu privire la încetarea măsurii de carantinare şi nicio altă adresă de carantinare.

Având în vedere cele constatate, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a bărbatului conform Legii 55/2020, art. 65, lit. i, cu amendă în valoare de 1.000 lei.

Şi în perioada următoare poliţiştii vor intensifica acţiunile de verificare şi control. Atragem atenţia asupra faptului că vom acţiona cu fermitate, sancţiunile prevăzute de art. 66 din Legea nr. 55/2020 pentru nerespectarea măsurii carantinei fiind cuprinse între 1000 şi 5000 lei.

Poliţia Suceava reaminteşte totodată, că scopul principal nu este sancţionarea cetăţenilor, ci responsabilizarea şi conştientizarea acestora, pentru ca împreună să putem depăşi cât mai curând această perioadă şi să ne reîntoarcem la normalitatea deplină. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: