După Revoluţie

„Cea mai bună execuţie a unui buget al Sucevei”

> „Am făcut lucruri bune în oraş şi vom face în continuare” reliefează primarul Ion Lungu > Bugetul din 2021 este unul al dezvoltării, 50% din acesta fiind destinat investiţiilor

 Municipiul Suceava are cea mai bună execuţie bugetară din ultimele trei decenii. Aşa susţine primarul Ion Lungu, care precizează că pe partea de impozite şi taxe locale raportul dintre estimări şi încasări este de 60%, deşi „ne-am fi dorit să fie de 100%”.

 „În acest moment, avem cea mai bună execuţie bugetară a unui buget al Sucevei, după Revoluţie. Este un fapt care trebuie consemnat” reliefează şeful executivului municipal.

Astfel, dacă, spre exemplu, se face o comparaţie cu aceeaşi perioadă din anul anterior, în 2021 veniturile proprii, respectiv cele din taxe şi impozite locale, sunt mai mari cu 15%.

„Am făcut lucruri bune în oraş şi vom face în continuare. Aceasta chiar dacă banii de la Guvern şi din fonduri europene nu au venit totdeauna aşa cum ne-am dorit” arată Lungu.

Edilul-şef a menţionat că, în ultima perioadă, de la Fondul de rezervă al Guvernului, spre reşedinţa de judeţ a fost îndreptat un total de 20 de milioane de lei, dintre care 3 milioane de lei pentru Teatrul Municipal „Matei Vişniec”, iar diferenţa pentru asigurarea funcţionării încălzirii în sistem centralizat, până în martie 2022, inclusiv.

„Deci lucrurile au dinamică bună” a explicat Ion Lungu, accentuând că bugetul din 2021 este unul al dezvoltării, 50% din acesta fiind destinat investiţiilor.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

 1. Harry Twatter says:

  Vorba neamtzului:
  If you want to be successful set the bar low from the beginning.
  Lungu tot pune bara jos de citeva mandate. Ia te uita la Suceava ce industrial si IT hub vibrant a devenit in ultimii 10 ani. Ce bine o duc sucevenii si cum se mai relaxeaza in zonele de agrement din lunca sucevii si pe lacul amenajat al fostei cacainei.
  Sa nu mai vorbim de parcarile moderne amenajate intre blocuri do in general de mentenanta domeniului public.
  O spun so prin prisma celui care observa schimbarile o data la doi trei ani cand vin in vizita in orasul.meu natal. Este deplorant ritmul in care creste si se dezvolta orasul si zonele limitrofe.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: