Preţul corect

> L.D. CLEMENT

Conform unor sporadice anunţuri emise de la nivel central, pare-se că, totuşi, în ultimele săptămâni, a crescut uşor ritmul vaccinărilor anti-Covid-19. Deunăzi chiar am văzut cu ochii mei ceva coadă la un centru sucevean de vaccinare, deşi rândul mi s-a părut a fi mai ales la completarea chestionarelor (pentru vaccinarea dintâi şi a treia) decât la înţepătura propriu-zisă… După ce, de la debutul campaniei, se părea că cei realmente interesaţi să se „imunizeze” au şi făcut-o, rămânând sub semnul întrebării rezervaţii şi potrivnicii, majoritari atunci, chiar şi acum, a trecut sezonul estival (oh, cu alte orizonturi), lanţul pandemic nu s-a rupt, nici măcar nu s-a fisurat, şi-a trebuit să vină şi să lovească tare valul al patrulea al pandemiei pentru ca şi alţii să înceapă să-şi reconsidere priorităţile. Prezum că acest oarece elan ce poate fi constatat în această perioadă nu are ca suport „cointeresarea” cu tombolă şi bonuri de masă, ci faptul că frica-n sân – de boală, de moarte, inclusiv aia pentru un loc de muncă – păzeşte bostănăria. Uite-aşa, poate că a crescut preţul vaccinului! Şi apropo de preţ, mă întreb – cam într-o doară – ce-ar fi fost dacă, de la bun început, vaccinul anti-Covid, peste tot gratuit, ar fi costat nişte parale. Să zic că la 50 de lei pentru cei în stare să-l plătească, iar pentru categoriile neputincioase să fi fost suportat preţul din teşchereaua publică. Poate că vor fi dorit destui să şi-l cumpere, inclusiv fiindcă era marfă. Şi să nu zic (ba iată că zic!) că ce-ar fi fost să nu fie decât puţine vaccinurile (aşa cum deja clevetesc gurile rele c-ar fi dozele de anticorpi monoclonali, doar pentru bolnavi aleşi)… Oare n-ar fi fost bătaie pentru ele, oare nu s-ar fi dat pe sub mână?!

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Harry Twatter says:

    Un flacon de vaccin este cam de zece ori mai ieftin decit unul de anticorpi monoclonali. Vaccinul expira in storage pe la centrele de vaccinare din mall, iar anticorpi monoclonali se distribuie spre spitale cu volume incomensurabile de 50 flacoane.
    Mi se pare firesc ca anticorpii monoclonali sa fie rezervatI pentru inalti preacuviosi si alti IPS cit si pentru alesii vrednici care contribuie la bunastarea urbei, transpirind la greu la impinsul moastelor pe strazi. Ce nu e de priceput?
    Pretul corect este intotdeauna cel or care piata este dispusa sa-l plateaus pentru un produs sau serviciu. Zic de piata libera. Nu de piata romaneasca controlata politic. Nici de piata europeana. Si tot mai aproape de ele piata americana care devine tot mai socialista pe do ce trece.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: