David Lee Roth, primul solist al trupei Van Halen, şi-a anunţat retragerea

David Lee Roth, solistul original al trupei Van Halen, şi-a anunţat retragerea într-un interviu acordat publicaţiei Las Vegas Review-Journal, relatează CNN. „Mă retrag”, a declarat Roth pentru ziar într-o convorbire telefonică. „Acesta este primul şi singurul anunţ oficial … Aţi primit vestea. Împărtăşiţi-o cu lumea”. Flamboaiantul solist a fost cunoscut sub numele de „Diamond Dave” în perioada de glorie a trupei din anii 1970 şi 1980, când cvartetul a avut hituri precum „Dance the Night Away” şi „Jump”.

Anunţul lui Roth vine la aproape un an după ce Eddie Van Halen, chitaristul principal al trupei, a murit de cancer.

Cântăreţul a făcut referire la moartea lui Van Halen în convorbirea cu ziarul din Las Vegas, spunând că s-a gândit la „plecarea iubitului meu coleg de clasă”. „Mă simt încurajat şi obligat să mă confrunt cu adevărul că timpul este scurt, iar timpul meu este probabil şi mai scurt”, a spus el.

Trupa s-a format după ce Van Halen şi fratele său, Alex, l-au cunoscut pe Roth. Formaţia a lansat mai mult de o duzină de albume de-a lungul a patru decenii, cu o rotaţie de solişti: Roth a fost înlocuit de Sammy Hagar, care a fost înlocuit de Gary Cherone – trupa s-a întors apoi la Hagar şi, în cele din urmă, din nou la Roth.

Roth a declarat pentru Review-Journal că îşi aminteşte primele zile cu trupa „ca şi cum ar fi fost ieri”.

Roth are programate cinci spectacole la House of Blues din Las Vegas începând cu ajunul Anului Nou şi până la începutul lunii ianuarie – cinci spectacole despre care spune că vor fi ultimele ale sale. „V-am dat tot ce am avut de dat. A fost o carieră extraordinară, grozavă, fără regrete, nu am nimic de spus despre nimeni. O să-mi fie dor de voi toţi”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: