De la asociaţia Euroactiv şi poliţiştii suceveni

Ghiozdane şi rechizite pentru copii din familii defavorizate

„Pentru fiecare elev, părinte şi profesor, un nou an de învăţământ reprezintă o nouă provocare, mai ales în condiţiile speciale generate de efectele pandemiei SARS-CoV-2. Poliţiştii suceveni sunt alături de dumneavoastră şi vă doresc multă sănătate, entuziasm, curiozitate şi putere de muncă pentru obţinerea unor rezultate deosebite. Împreună, prin dezvoltarea unui simţ al comunităţii în jurul şcolii, vom oferi copiilor noştri un an şcolar plin de creativitate şi performanţă, o şcoală frumoasă şi sigură. Cu  toţii ne  dorim o viaţă mai sigură pentru familiile noastre, copiii noştri,  pentru  întreaga  comunitate!  Ca poliţişti,  membri  ai comunităţii, grija noastră este, înainte de toate, să veghem la liniştea şi siguranţa tuturor. Şcoala reprezintă cadrul în care se descoperă primele aptitudini şi se formează trăsăturile de caracter ale adulţilor de mâine. Alături de familie, profesorii sunt adevăraţi modelatori ai personalităţii copiilor, iar poliţiştii sunt cei care se implică direct în menţinerea unui climat de ordine, astfel încât procesul educaţional să se desfăşoare în cele mai bune condiţii” ni s-a transmis printr-un comunicat.

După începerea anului şcolar 2021 – 2022 poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară – IPJ Suceava şi poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au monitorizat situaţia prezenţei la cursuri a elevilor în primele două săptămâni de şcoală şi toate celelalte aspecte care ţin de siguranţa şcolară şi prevenirea abandonului şi absenteismului şcolar.

Din păcate, în unele comunităţi, în special în cele sărace, au fost identificaţi copii care au absentat de la cursuri, fiind chiar preconizate situaţii de abandon şcolar, am aflat din comunicatul IPJ Suceava.

„Din analiza punctuală a cazurilor s-a constatat că în multe cazuri situaţia financiară a familiilor este un factor determinant în acest fenomen. Familiile nu au avut la dispoziţie resurse financiare pentru a asigura copiilor cele necesare pentru şcoală, iar echiparea precară a acestora atât în ceea ce priveşte vestimentaţia sau rechizitele, îi expun pe minori unor situaţii de bullying” ni s-a mai transmis.

În acest context aflăm că asociaţia Euroactiv, prin prof. Mihai Greciuc, a încercat să vină în sprijinul acestor copii, iar Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, ca partener tradiţional, s-a alăturat cu toate resursele acestui demers.

„Ghiozdane echipate cu rechizite şi articole de birotică, articole sanitare şi de igienă, dar şi articole de încălţăminte au fost oferite în perioada 23-24.09.2021 copiilor din familii cu posibilităţi financiare reduse. Peste 20 de copii din comunitatea de la Pătrăuţi au beneficiat de activitatea comună a poliţiştilor şi a asociaţiei Euroactiv”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: