Thermonet face probe pentru încălzirea în sistem centralizat

> „Perioada de încălzire demarează după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20.00-6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C > În sezonul rece anterior, distribuitorul de agent termic din municipiul Suceava a procedat la umplerea instalaţiilor începând cu 5 octombrie

Caloriferele din locuinţele, sediile instituţiilor publice şi ale agenţilor economici din municipiul Suceava se vor dezmorţi începând de săptămâna viitoare.

Anunţul a fost făcut ieri de Mugur Corlăţan, directorul general al Thermonet Suceava, potrivit căruia, în vederea pregătirii încălzirii în sezonul rece 2021-2022, se va proceda la umplerea instalaţiilor din reţeaua secundară, inclusiv a celor interioare. Prioritate la încărcare o au punctele termice care deservesc şcoli, grădiniţe, instituţii medicale şi cămine de elevi şi studenţi.

Conducerea firmei atrage atenţia asupra necesităţii verificării instalaţiilor, „pentru a se evita inundaţiile cauzate de robinete uitate deschise”, cât şi de alte intervenţii. Totodată, conform Thermonet, debranşările de la sistemul centralizat se pot face doar în sezonul călduros, data-limită a intervenţiilor pe instalaţii fiind 27 septembrie.

„Fiecare solicitant trebuie să deţină, printre alte documente, avizul şi procesul verbal de debranşare întocmite de furnizorul de energie termică. Lipsa acestor documente duce la nerecunoşterea legalităţii debranşării şi achitarea, de către cel în cauză, a unor suprataxe şi amenzi” subliniază Mugur Corlăţan.

În vederea pregătirii sistemului centralizat de termoficare pentru furnizarea încălzirii, în sezonul rece anterior, Thermonet, distribuitorul de agent termic din municipiul Suceava, a procedat la umplerea instalaţiilor de încălzire începând cu 5 octombrie. În conformitate cu Hotărârea nr. 337 din 16 mai 2018 privind modificarea articolului 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 425 din 1994, „începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban are loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20.00-6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comentarii

  1. Hary Twatter says:

    Numai idiotii publicati:
    „3 zile consecutiv, între orele 20.00-6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +100 C”
    Poate in iad sa fie mediile astea de 100C 😂👹👺💀😂

    • A fost o greseala regretabila (editorul de text online a „corectat” automat +10ºC cu +100C…). Multumim ca ne-ati sesizat si astfel am indreptat greseala. (CN)

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: