Dan Ioan Cuşnir:

Numărul de săraci din Suceava s-a dublat în ultimul an

…iar Lungu şi Harşovschi se ocupă de trotinete, în loc de înfiinţarea unui parc industrial care să genereze locuri de muncă mai bine plătite

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cuşnir, a apreciat, miercuri, că lipsa de inters a administraţiei locale sucevene pentru crearea condiţiilor de realizare a unor investiţii care să conducă la înfiinţarea de noi locuri de muncă mai bine plătite în municipiul Suceava se vede prin pauperizarea populaţiei.

„În goana lor de a moderniza Suceava doar pe hârtie şi pe reţelele de socializare, Lungu şi Harşovschi au reuşit să o sărăcească. În conferinţa de presă de miercuri 22.09.2021, Ion Lungu a declarat că «se va dubla numărul de persoane care vor solicita ajutor pentru încălzire» şi că «în România a crescut sărăcia». Faptul că în Suceava se va dubla sărăcia era previzibil, iar această contra-performanţă va continua să evolueze în detrimentul sucevenilor, deoarece cuplul Lungu – Harşovschi nu are capacitatea să accepte şi să înţeleagă care sunt principalele nevoi ale oamenilor din Suceava” arată Cuşnir într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, principala nevoie a sucevenilor este cea de a avea locuri de muncă mai bine plătite.

„Exemplele de succes din celelalte oraşe ale României, dar şi literatura de specialitate ne arată că singurele modalităţi de a avea locuri de muncă mai bine plătite sunt atragerea investitorilor mari, serioşi prin construirea, de către Primăria Sucevei, a unui parc industrial şi încurajarea startup-urilor locale prin construirea unui incubator de afaceri. În timp ce multe oraşe de succes din România au 3, 4 sau chiar 5 parcuri industriale, Suceava nu are nici măcar unul” a arătat Dan Ioan Cuşnir.

El este de părere că atât Ion Lungu cât şi Lucian Harşovschi trebuie să înţeleagă că, prin construirea unui parc industrial care să atragă investitori puternici, efectul nu va fi doar apariţia unor noi locuri de muncă, mai bine plătite, ci vor creşte salariile, inclusiv din piaţa serviciilor şi a comerţului.

Potrivit acestuia, comerţul şi serviciile nu se pot autosusţine, nu se pot dezvolta fără a avea o componentă productivă, industrială în fosta zonă Termica.

„De când Suceava este condusă de Lungu şi Harşovschi, investitorii strategici mai degrabă au plecat în loc să vină. Ne pune pe gânduri faptul că, la nivel local, există o reticienţă din partea marilor investitori, pentru că municipiul şi judeţul sunt conduse, de prea mult timp, de aceleaşi persoane cu mentalităţi rudimentare, în timp ce la nivel naţional reticenţa investitorilor este justificată de instabilitatea politică, România având nu mai puţin de 8 guverne în ultimii 7 ani” consideră Dan Ioan Cuşnir.

El a mai arătat că Ion Lungu şi Lucian Harşovschi nu au capacitatea să prioritizeze nevoile urbei, considerând mai importante amenajarea unei zone de agrement în albia inundabilă a râului Suceava sau amenajarea exterioară a sediului Primăriei, decât construirea unui parc industrial şi a unui incubator de afaceri.

„În Suceava, numărul de săraci s-a dublat în ultimul an, în România a crescut sărăcia, iar în tot acest timp administraţia locală se ocupă de trotinete şi de busturi, iar administraţia naţională se ocupă doar de un inutil Congres Naţional al PNL şi de promovarea golfului. «Echipa Câştigătoare» de la nivel local a sărăcit Suceava, în timp ce «Echipa Câştigătoare» de la nivel naţional a sărăcit România” a declarat Cuşnir.

El a apreciat că aceştia au sărăcit bugetul ţării atât de tare, încât vor închide şcolile şi vor trimite copiii să facă şcoală de acasă, online, motivul real fiind acela că nu mai au bani pentru a deconta transportul public local pentru elevi şi facturile de încălzire şi de întreţinere ale şcolilor.

„Suceava are nevoie de oameni noi, cu mentalităţi aliniate vremurilor. Nu vor putea salva Suceava Lungu şi Harşovschi, aceiaşi oameni care au ţinut-o timp de 17 ani departe de modernizare şi progres.

Este momentul în care trebuie să ne aducem aminte că Imnul nostru naţional începe cu «Deşteaptă-te Române!»” a conchis Dan Ioan Cuşnir. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: