Deputatul Ioan Balan cere preşedintelui ASF să soluţioneze rapid problemele generate de falimentul City Insurance

> Potrivit lui, proprietarii de maşini se confruntă cu refuzul unităţilor service atunci când se prezintă cu o poliţă încheiată cu City Insurance

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a cerut, printr-o întrebare adresată preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, să prezinte măsurile ce vor fi luate în cazul problemelor generate de falimentul City Insurance.

„Intrarea în procedură de faliment a societăţii de asigurări City Insurance a generat foarte multe probleme în rândul deţinătorilor de poliţe de răspundere civilă (RCA) din România, dar şi al unităţilor de reparaţii (service auto) care aşteaptă de luni de zile decontările pentru unele lucrări efectuate. Potrivit unor informaţii apărute în spaţiul public, City Insurance avea în derulare peste 3 milioane de poliţe de tipul RCA, ceea ce situează acest asigurător pe prima poziţie pe acest segment de piaţă” arată Ioan Balan.

El a apreciat că, în ciuda asigurărilor pe care le-a transmis în spaţiul public Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) potrivit cărora „toţi asiguraţii cu poliţe City Insurance vor beneficia de despăgubiri prin intermediul Fondului de Garantare a Asiguraţilor”, este important de precizat că tot mai mulţi posesori auto se confruntă cu refuzul unităţilor service atunci când se prezintă cu o poliţă încheiată cu City Insurance.

Deputatul Ioan Balan arată că – având în vedere necesitatea rezolvării cu celeritate a tuturor dosarelor de daună pentru asiguraţii City Insurance – vrea să afle de la preşedintele ASF numărul total de poliţe RCA valide la momentul declanşării falimentului City Insurance, dar şi în cât timp acesta consideră că vor fi decontate către unităţile de reparaţii auto, prin intermediul Fondului de Garantare a Asiguraţilor, toate sumele neachitate, care produc reale probleme acestor operatori economici.

Totodată, deputatul liberal sucevean vrea să ştie în ce mod ASF intenţionează să-i informeze pe deţinătorii de poliţe RCA la compania City Insurance asupra drepturilor pe care le au în perioada ulterioară declanşării falimentului acesteia şi care este termenul anticipat pentru soluţionarea fiecărui dosar de pagubă pentru asiguraţii respectivei companii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: