Cât timp cazurile de Covid-19 sunt numeroase în judeţ

Organizarea de baluri ale bobocilor sau a altor festivităţi şcolare, dar şi de sărbători ale localităţilor, sub semnul întrebării

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava a adoptat, miercuri, Hotărârea nr. 153 prin care s-a decis actualizarea de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava şi înaintarea spre aprobare Ministerului Sănătăţii a Planului judeţean de rezilienţă faţă de recrudescenţa Covid-19 la nivelul judeţului, avându-se în vedere „dimensionarea judicioasă a paturilor destinate acordării asistenţei medicale de specialitate pacienţilor suspecţi/confirmaţi cu Covid-19, precum şi menţinerea la un standard înalt a actului medical de specialitate în cazul patologiilor non-Covid” a anunţat Prefectura, fără să ofere alte precizări.

Cel mai probabil, este vorba despre includerea Spitalului Municipal Fălticeni între spitalele care tratează patologia Covid.

Totodată, potrivit sursei citate, „se impune analizarea judicioasă de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a oportunităţii organizării şi desfăşurării activităţilor şi evenimentelor cultural-artistice de tipul: baluri şi activităţi festive în cadrul instituţiilor de învăţământ, pe întreg teritoriul judeţului, până la constatarea unui regres semnificativ din punct de vedere epidemiologic de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava”.

CJSU Suceava mai arată că se cere şi analizarea judicioasă în cadrul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă a oportunităţii organizării şi desfăşurării activităţilor şi evenimentelor cultural-artistice de tipul „festivităţi şi evenimente organizate de administraţiile publice locale cu prilejul sărbătoririi zilei localităţii”, până la constatarea unui regres semnificativ din punct de vedere epidemiologic de către Direcţia de Sănătate Publică. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: