CAS Suceava a încheiat procesul de contractare a serviciilor medico-farmaceutice cu 674 de furnizori de asistenţă medicală

> Dintre aceştia, 19 sunt furnizori noi

Directorul general al CAS Suceava, ec. Cristi Victor Bleorţu, a anunţat că instituţia a desfăşurat în cursul lunii iulie procesul de contractare a serviciilor medico-farmaceutice pe toate domeniile de asistenţă medicală, începând cu 1 august intrând în derulare noile contracte încheiate cu 674 de furnizori.

El a precizat că, în perioada 8-12 iulie a.c., furnizorii au transmis la CAS Suceava cererile însoţite de documentele necesare, în vederea încheierii contractelor pentru acest an.

Bleorţu a mai spus că lista cu dosarele respinse la contractare a fost afişată în data de 16 iulie, fiind vorba despre un furnizor de servicii medicale spitaliceşti, un furnizor de îngrijiri medicale la domiciliu, de şapte medici de familie şi de trei furnizori de servicii medicale paraclinice.

Comisia de soluţionare a contestaţiilor a analizat contestaţiile depuse de furnizori şi le-a admis, motivând că au fost înlăturate cauzele care au condus la respingerea lor de comisia de contractare.

Directorul general al CAS Suceava a menţionat că în domeniul medicinei primare sunt valabile, începând cu data de 1 august a.c., 253 de contracte semnate cu medicii de familie, alte 108 contracte semnate cu furnizori din ambulatoriul de specialitate clinic, din care un furnizor nou, alte contracte semnate cu 25 de furnizori din ambulatoriul de specialitate paraclinic, din care 3 furnizori sunt noi, alte 13 contracte semnate cu 13 furnizori din ambulatoriul de specialitate de recuperare, din care 3 furnizori noi.

În domeniul asistenţei medicale dentare s-au încheiat contracte cu 56 de furnizori, din care 7 sunt furnizori noi; în domeniul îngrijirilor la domiciliu cu 3 furnizori, în domeniul asistenţei medicale spitaliceşti cu 17 spitale, din care un furnizor este nou; cu furnizorii de medicamente (farmacii) – 129 de contracte; cu furnizorii de dispozitive medicale – 68 contracte, din care 4 cu furnizori noi; cu furnizorii de transport sanitar neasistat, două contracte.

Bleorţu a mai informat că pe parcursul derulării procesului de contractare s-au desfăşurat şi şedinţele celor trei comisii mixte, la care au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Colegiului Judeţean al Medicilor, Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie Suceava, Patronatului Judeţean al Medicilor de Familie, Patronatului medicilor de specialitate din specialităţile clinice, organizației sindicale a medicilor de specialitate şi ai Consiliului Judeţean Suceava.

Totodată, au avut loc negocieri cu reprezentanţii spitalelor din judeţ în vederea stabilirii sumelor de contract pentru anul 2021 (pentru spitalizare continuă, spitalizare de zi şi bolnavii cronici). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: