Gheorghe Flutur, către Ludovic Orban şi Florin Cîţu:

Rămânem vorbitori la microfon dacă nu ne grăbim să dăm drumul la proiecte de investiţii

Preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, care a participat, sâmbătă, la alegerile din PNL Sălaj, unde se aflau şi cei doi competitori pentru şefia PNL, Ludovic Orban şi Florin Cîţu, a transmis că în cel mai scurt timp trebuie dat drumul la proiectele locale, dacă se doreşte câştigarea alegerilor din 2024.

„Mă uit în sală şi văd multe figuri cu care am fost în campanie mulţi ani de zile şi din PNL, şi din PDL. Am un mesaj către candidaţi. O să vă surprindă ce spun acum: sunt susţinătorul lui Florin Cîţu şi am multe argumente, dar mă gândeam că în doi ani şi jumătate începe campania electorală. Noi, astăzi, trebuie să ne gândim foarte serios cum ieşim din acest congres şi cu ce ne alegem, cu ce se aleg românii, pentru că, până la urmă, primarii aşteaptă proiecte concrete. Noi trebuie să dăm drumul la proiecte, să tăiem panglicile în 2023 şi să câştigăm alegerile din 2024, altfel rămânem vorbitori la microfon” a spus Flutur.

El a subliniat că trebuie repede puse în practică programe, PNDL-uri sau cum se vor numi ele, programe pe bani europeni.

„Nu trebuie să fim zgârciţi la alocarea resurselor. Premierul Cîţu spunea bine la Bihor: o să fie aproape 80 de miliarde de euro în următorii şapte ani, bani europeni. Şi mai mult decât atât, vor fi şi din bugetul naţional bani alocaţi. Trebuie să-i alocăm inteligent ca să ne gândim minim opt ani la guvernare. Pentru asta trebuie să ne grăbim să dăm drumul la proiecte” a spus Flutur.

El a explicat că îl susţine pe Florin Cîţu pentru preşedinţia PNL, pentru că premierul trebuie să fie şi preşedinte de partid, pentru ca autoritatea cu care negociază în coaliţie să crească.

„Am un argument de ce Florin Cîţu. Oameni buni, suntem principalul partid în coaliţie. Avem nevoie de un prim-ministru preşedinte de partid să aibă mai multă forţă şi autoritate în negocierile dintr-o coaliţie de guvernare. Ştiu ce înseamnă, am participat la aceste şedinţe” a mai spus Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: