Jane Nicholson, propusă cetăţean de onoare al municipiului Suceava

> Ea a înfiinţat, în 1997, Casa de tip familial „Sfântul Nicolae”

Jane Nicholson, fost lider al organizaţiei umanitare „Sue Ryder”, „organizaţie de anvergură, cu activitate în Marea Britanie şi în Europa Centrală şi de Est, sprijinind copiii defavorizaţi”, va fi făcută cetăţean de onoare al municipiului Suceava, conform unui proiect de HCL. Născută pe 24 ianuarie 1945, în Marea Britanie, din 1991 Jane Nicholson a început să lucreze în instituţii pentru protecţia copilului din România, înfiinţând Fundaţia „FARA” pentru cei „fără” familie, resurse, suport şi şanse egale la educaţie şi oportunităţi. Fundaţia a implementat programe în judeţele Suceava, Ilfov şi Satu Mare, creând modele unice de îngrijire şi suport. În Suceava, a înfiinţat, în 1997, Casa de tip familial „Sfântul Nicolae”, în care copii orfani de ambii părinţi, copii proveniţi din medii defavorizate şi disfuncţionale, copii abuzaţi, neglijaţi şi exploataţi au avut şansa de a se dezvolta armonios şi sănătos cu sprijinul „unei echipe de profesionişti care a devenit familia lor”. În acelaşi context a fost deschis şi Centrul „Emanuel” Suceava, de terapie şi recuperare destinat copiilor cu autism proveniţi din familii dezavantajate, ei beneficiind de programe recuperatorii de kinoterapie, terapie educaţională, logopedie şi de stimulare cognitiv-senzorială. La această dată, capacitatea Centrului „Emanuel” este de 90 de locuri, serviciile fiind oferite de 11 terapeuţi care lucrează alături de asistenţi sociali, psihologi şi logopezi.

„De 30 de ani, Fundaţia «FARA» investeşte în persoanele vulnerabile şi dezavantajate din România, copii, tineri, dar şi adulţi, urmărind să ofere «o familie pentru cei fără», alternativă de îngrijire la instituţiile statului” se arată în materialele de susţinere a proiectului de hotărâre privind conferirea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Suceava.

Reamintim că titlul de cetăţean de onoare al municipiului Suceava poate fi atribuit „celor care, prin activitatea lor cotidiană, creează în ţară sau peste hotare o imagine deosebită municipiului şi României, având ca rezultate realizarea unor puternice legături economico-sociale sau de altă natură, în beneficiul cetăţenilor comunităţii respective”. Totodată, titlul poate fi conferit şi „cetăţenilor români sau străini care desfăşoară activitate caritabilă în municipiul Suceava, beneficiarii fiind orfanii, bătrânii, copiii abandonaţi, persoanele cu dizabilităţi sau instituţiile care adăpostesc şi îngrijesc aceste categorii de persoane”.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Un comentariu

  1. Tina Hritcu says:

    Ma bucur din suflet ca veți deveni cetățean de onoare al orașului nostru. Dv.meritati totul , ați făcut mult bine copiilor care erau într un momemt de cumpănă
    Vă respect pentru bunătatea d-tra. Sa fiți sanatoasa

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: